DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll „erős 8,5-re” értékeli a szezonját

Csak a szezon eleji nehézségek miatt nem adna magának tízest vagy kilencest, de amúgy úgy érzi, remek debütáló évet teljesített az F1-ben, a folyamatosan őt érő kritikákkal pedig nem foglalkozik.

Lance Stroll idén mutatkozott be a Formula-1-ben, eleinte azonban hibáival, baleseteivel és csapattársához, Felipe Massához képesti lassúságával hívta fel magára a figyelmet. Idővel aztán feljavult a kanadai versenyző teljesítménye, a kaotikus bakui futamon pályafutása első dobogóját is megszerezte, jelenleg pedig csak két pont a hátránya visszavonuló brazil kollégájával szemben. Éppen ezért amikor az Auto Motor und Sport arra kérte, hogy osztályozza a 2017-es idényét egy tízes skálán, nem is fogta vissza magát a Williams pilótája:

stroll-williams-2017-1



„Mindig van lehetőség a fejlődésre, emiatt nem adnék magamnak tízest. Azt mondanám, inkább egy erős nyolc és feles” – fogalmazott Stroll. „Ha visszatekintünk a szezonra, voltak bizony nehéz pillanatok, különösen az elején. De összességében kifejezetten jó idényt futottunk, rendkívül sok pontot szereztünk. A kilences viszont még túl jó osztályzat lenne.”

Stroll a javuló eredményei ellenére továbbra is gyakran a kritikák kereszttűzébe kerül: legutóbb például épp honfitársa, az elmúlt években az F1 megmondóemberének szerepében tetszelgető Jacques Villeneuve szólt be neki. A még mindig csak 19 éves versenyző azonban sem az 1997-es világbajnok, sem mások véleményével nem foglalkozik:

„Nem arra figyelek, hogy mit írnak vagy mondanak rólam. Nem olvasok újságokat és nem hallgatok az irigyekre és gyűlölködőkre. Nagyon fontos, hogy higgadt maradjak. Mindent megnyertem a Formula-1 előtt: bebizonyítottam magamnak és az egész világnak, hogy tudok versenyeket és bajnoki címeket nyerni. Ez csak egy új munka és sorozat: alkalmazkodnom és fejlődnöm kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: