DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda nem kritizálja az új szabályokat

2020 után jelentős változásokon esnek át a jelenleg érvényes motorszabályok, amit a Mercedes, a Ferrari és a Renault is kritizál. A Honda azonban látja a lehetőséget a javulásra.

Nincs igazán pozitív véleménnyel a tervezett módosításokról a jelenlegi motorszállítók közül három. A Honda viszont egyelőre nem nyilvánít véleményt, egyébként sem hívei annak, hogy mindenfelé nyilatkozgassanak a tervezetekről, inkább az FIA-val beszélnék meg zárt körben. Igaz, egyelőre dicsérni sem dicséri a japán gyártó az elképzeléseket.

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője szerint az ilyen ügyeket diszkréten illene kezelni, ők így is tesznek. „Már tárgyalásokat folytatunk az FIA-val, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne a nyilvánosság előtt előre kibeszélni mindent. Természetesen az FIA döntését elfogadjuk, hogy megpróbálnak a Formula-1-ben egy remek versengést létrehozni. Van még mit javítani, de bizonyára megtaláljuk a kompromisszumot” – nyilatkozta a japán szakember.

A Honda szerint az új szabályok még nem tökéletesek, de jó alapul szolgálnak


„Nyilván a költségcsökkentés nagyon fontos, üdvözöljük is a lehetséges, új gyártók érkezését. Igaz, erről is megbeszéléseket kell még folytatnunk. Hogy milyen volt az idei évünk? A teljesen áttervezett, de több helyen hibás elképzelésen alapuló idei motorkoncepció sajnos sok hónapot elvett a fejlődésünkből, így tönkre is tette a szezont, egy kicsit túl sokat akartunk egyszerre, ebbe buktunk bele” – ismerte el Hasegawa.

„Ugyanakkor a jövő évre egyáltalán nem változtatunk az alapokon, a koncepció terén átvesszük az ideit. Ez megbízhatósági szempontból magabiztossá tehet minket, a gondjaink száma a töredékére esik majd vissza. A jelenlegi alaptervezésből kell a legtöbb teljesítményt kisajtolnunk, éppen ezen dolgozunk” – tette hozzá a Honda F1-es főnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: