DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo a legjobb autót szeretné

Az ausztrál jövőre biztosan a Red Bull pilótája lesz, de 2019-es helye még kérdéses. Ricciardo úgy gondolja, inkább kivár a döntéssel, és meglátja melyik lesz a leggyorsabb autó a következő idényben.

Az energiaitalos alakulat versenyzőjét sokan már Valtteri Bottas helyén látják, mivel a finn az utóbbi versenyhétvégéken nem úgy muzsikál, ahogy kellene. A Ferrarinál Kimi Raikkönen helye sem biztos 2019-ben, így akár az olaszoknál is felszabadulhat egy hely az ausztrál számára.

Christian Horner elmondta, hogy Verstappen mellett Ricciardóval is hosszútávra terveznének, amit az ausztrál így kommentált: „Ez nagyon kedves tőlük, hogy meg akarnak tartani engem és Maxot is hosszútávra. Én nem sietek. Minden tiszteletem a Red Bullé, de még mindig van időm, hogy felmérjek mindent, és meglássam, mi lenne a legjobb igazolás.”

 ricciardo-a-szerzodesrol-2017



„A legjobb autóban és a legjobb helyen szeretnék lenni, ahol győzhetek. Ez a Red Bull is lehet. Amint mondtam, még van időm látni, hogyan alakulnak majd a dolgok a téli tesztek alatt, és a 2018-as első versenyeken” - árulta el Ricciardo, hogyan fog taktikázni a szerződésével kapcsolatban.

Az ausztrált a Ferrari lehetséges helyéről is kérdezték: „Ha azt válaszolnám erre, hogy ez nem álom, úgy tűnne, hogy nem is érdekel a dolog. De a legfőbb álmom ennél egy kicsit bonyolultabb: meg akarom nyerni a világbajnokságot a legjobb autóban, tehát nem tudom, mit mondjak erre.”

„Nem tudom mekkora beleszólása van, megmondhatja-e, kit akar csapattársnak, de én nem fogok ezen gondolkodni. Amit tennem kell, az az, hogy a lehető legmagasabb szinten vezessek” - zárta gondolatait a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: