DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Montezemolo: A Ferrari ne szálljon el, lassabb volt

A Ferrari egykori elnöke, Luca di Montezemolo figyelmeztette korábbi csapatát, túlságosan ne örüljenek brazíliai győzelmüknek, mivel Lewis Hamilton egészen biztosan legyőzte volna Vettelt.

Sebastian Vettel legutóbb, Interlagosban a rajtnál meg tudta előzni a pole-pozícióból startoló Valtteri Bottast. Utána pedig, úgy tűnt, semmi nem volt a Mercedes kezében, amivel képes lett volna visszatámadni. A finn nem szakadt le egyáltalán, de DRS-távolságba sem került a bokszkiállás utáni kört kivéve.

„Brazília nagyszerű napot hozott számunkra. Reméljük, Abu Dhabiban hasonlóan jók leszünk, majd jövőre megnyerhetjük a világbajnoki címet” – mondta el az olasz Rai rádiónak Vettel. Montezemolo azonban figyelmeztet, egészen más kimenetele lett volna a futamnak, ha Lewis Hamilton nem a bokszutcából kénytelen rajtolni.

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a Ferrari győzni tudott. De úgy gondolom, ha Hamilton rajtolt volna az élről, ő nyer. A csapatnak nem szabad készpénznek vennie, hogy ezzel a futamgyőzelemmel automatikusan a 2018-as szezon egyik nagy esélyesévé válik. Jó évada volt a Ferrarinak, de sajnos nem szerezték meg a bajnoki címet” – tette hozzá a Scuderia egykori elnöke.

A Ferrari csak Hamilton elszúrt időmérője miatt nyert?


„A sport nem egy tudományág, nem olyan, mint a pénzügyek, vagy a gazdaság. Beszélni könnyű, de sokkal nehezebb a valóságban is nyerni” – emelte ki Montezemolo. Flavio Briatore, a Benetton korábbi csapatfőnöke is hasonlóan vélekedik. „Mindannyian örülünk a Ferrari sikerének. De nem felejthetjük el, hogy Hamilton mennyire hátulról indult és mindannyian láttuk, hogyan zárkózott fel”.

„Hamilton teljesen új motorja és maximálisra felcsavart erőforrásával végrehajtott támadásai nagyon jó irányadók lehetnek most a Ferrari, a Renault és a Honda számára, hogy meddig kellene eljutniuk a téli szünetben” – tette hozzá Briatore.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: