DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massából képviselő lehet a visszavonulás után

A versenyző hazáját, Brazíliát képviselheti az FIA világtanácsában: az ország jelenlegi küldöttje is félreállna, ha a 11-szeres nagydíjgyőztes elvállalná a tisztséget.

Egyelőre nem tudni, Felipe Massa mihez kezd, miután az Abu Dhabi Nagydíjjal lezárul Formula-1-es pályafutása – versenyezni fog-e, vagy másféle kihívás elé néz –, lehetőségei mindenesetre szemlátomást vannak.

A brazil automobil szövetség elnöke, Waldner Bernardo megerősítette a helyi sajtóhíreket, melyek szerint Massa képviselheti az országot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb szintű testületében, a Motorsport Világtanácsban (WMSC). A brazil széket jelenleg Bernardo foglalja el, de örömmel átadná helyét, ha az F1-es versenyző elvállalná a tisztséget. A két brazil már beszél egymással a lehetséges kinevezésről.



„Normál esetben a szövetség elnöke magát jelöli ki a világtanácsba. De én úgy vélem, hogy Felipe Massa hasznosabb lehetne az FIA-nál, mint én” – mondta a Globónak Bernardo. „Meginvitáltam őt, majd ő is felhívott, hogy beszélt az apjával, barátaival, és úgy gondolja, tehetne többet a sportért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: