DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Sajnos elbuktam

Valtteri Bottas idén megszerezte pályafutása első két futamgyőzelmét, ám mégsem tekint vissza túl jó szívvel az évre. A finn úgy véli, nem teljesítette céljait, elbukott 2017-ben.

Kicsit talán túlságosan is önkritikus Valtteri Bottas saját magával szemben, pályafutása első, Mercedesnél töltött szezonjában ugyanis leginkább csalódást érez. Pedig összességében nem teljesített rosszul, két versenyen is a dobogó tetejére állhatott, élete első Mercedesnél futott nagydíján pedig azonnal harmadik lett Ausztráliában.

Ausztriában aratta második sikerét, akkor, július elején kifejezetten úgy tűnt, kihívást jelent Lewis Hamilton számára is és nem lehet első és második számú pilótát hirdetni az Ezüst Nyilaknál. A Magyar Nagydíj után azonban valami elromlott, az új fejlesztések a jelek szerint nem feküdtek a finn pilótának, Hamilton viszont szárnyalni kezdett, sorra nyerte a versenyeket.

Bottas többnyire sem az időmérőn, sem a futamon nem vette fel a versenyt tempóban tapasztaltabb csapattársával és alaposan lemaradt az összetettben. Ausztriáig alig-alig volt különbség a két pilóta között, Belgiumtól azonban jelentősen elmaradt a finn. Bottas a Racer szaklapnak nyilatkozott arról, mi hiányzik a legjobban egyelőre a jobb eredményekhez.

Bottas önkritikus, de jövőre javítana idei eredményén


„Egyenletesebb teljesítményt kell nyújtanom. Sajnos egy hullámvasúthoz hasonlított a szezonom. Voltak kitűnő pillanataim, konzisztensen szállítottam az eredményeket, a nyári szünet előtt, talán az utolsó négy versenyen több pontot gyűjtöttem, mint Lewis vagy Sebastian, nagyon jó irányba haladtak a dolgok. Utána azonban sajnos igencsak visszaestem különböző okok miatt” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Sokkal egyenletesebbnek kell lennem. Jobban meg kell értenem az autó beállításait, de erről szerencsére idén elég sokat tanultam. Ezért hiszem úgy, hogy a következő év már jobban sikerülhet. Az első pole-pozícióm és az első győzelmem örökre feledhetetlen lesz. Túlságosan azonban nem lehetek boldog, ha az év egészét nézem. A világbajnoki címért akartam harcolni és lehetőleg meg is nyerni azt. Ez volt a célom, de elbuktam. Ez egyértelműen csalódás számomra” – mutatott rá elégedetlensége okára a finn pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: