DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Veszélyben lehet a Brazil Nagydíj

Rendszeres rablások, pénzügyi akadályok, jövőre brazil pilóta nélküli mezőny. A súlyos problémákkal küzdő Interlagos is témája lesz a Motorsport Világtanács decemberi ülésének.

Annyi incidens érte a Brazil Nagydíjon a Formula-1 mezőnyét, hogy ezt már FIA sem hagyja szó nélkül. Mindössze három-négy nap leforgása alatt fegyveres támadás áldozata lett többek között egy mercedeses csapattagokat szállító kisbusz, a Sauber néhány tagja, majd pedig a Pirelli pár szakembere is – ők maguk emiatt még egy verseny utáni gumitesztet is inkább lefújtak. 

saopaulo_2016_2

Interlagos a 2016-os nagydíjhétvégén


Szinte minden évben probléma a közbiztonság a helyszínre utazók számára, ám úgy tűnik, az FIA-nak mostanra lett több a sokból. Szerdán kiadott közleményük szerint ugyanis a december 6-án tartandó Motorsport Világtanács ülésén a sport biztonsága is téma lesz, melyre rajtuk kívül természetesen az F1 vezetősége is hivatalos. A pályát övező súlyos problémákat és az eközben körülbelül negyven, versenynaptárba bekerülni vágyó helyszínt figyelembe felmerülhet a kérdés, vajon mennyire stabil Brazília helyzete az elkövetkező évek Formula-1-es éveiben, ám hivatalos állásfoglalás erről még nem érkezett.

Eközben Felipe Massa utolsó hazai F1-es versenyét követően úgy nyilatkozott, jelenlegi problémái ellenére „nagyon fontos” lenne megtartani a dél-amerikai helyszínt. „Remélem a Formula-1 örökké megtartja Brazíliát, hiszen nagyon fontos ország számára. Annyi világbajnoki címet szerzett, annyi versenyzőt adott Brazília a kezdetektől fogva, így remélem, hogy Interlagos sokáig az F1-ben marad. Amennyit visszavonulva tudok, közre akarok működni ebben” – vallotta a jelenlegi mezőny utolsó brazilja.

Interlagos jelenlegi szerződése 2020-ig szól a Formula-1-el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: