DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne: Helytálltam Alonso mellett

Stoffel Vandoorne az idei évben futja első teljes szezonját a száguldó cirkuszban, és egy hétvégével a vége előtt elárulta, milyen pozitívumokra ébredt rá 2017-ben.

A fiatal belga nemrég arról beszélt, mentorának tartja-e veterán csapattársát, Fernando Alonsót, vagy sem. Vandoorne-t mindössze egyetlen pont választja el a kétszeres világbajnok csapattársától, így nem jelenthető ki, hogy nagy lenne a szakadék a két pilóta között. Igaz azonban az is, hogy Alonso sokszor pontszerző helyről kényszerült kiállni műszaki hiba miatt egy-egy versenyhétvégén.

A Honda valóban megkeserítette Vandoorne és Alonso életét, amire a belga is kitért: „Sok problémával kellett szembenéznünk ebben a szezonban, de ez nem vetette vissza a teljesítményem: helyette inkább harcolni akartam az elérhető legjobb eredményért. Minden egyes körben tanultam valamit, amit az autóban töltöttem, annak ellenére, hogy néha ez elég rövid időnek bizonyult a körülmények miatt.”

 vandoorne-alonso-helytallas-2017



„Azt hiszem, egy kissé túlértékelik a pilóták első szezonját. Amikor az F1-be érkezünk, már van néhány év versenyzés mögöttünk, és ugyanolyan lelkesek vagyunk, mint az alsóbb kategóriákban. Ugyanis ha ott nem sikeres az ember, el sem jut a királykategóriába” - folytatta a belga azzal, hogy kissé felfújják a debütáló pilóták első évét.

„Nagyon jól helytálltam Alonsóval szemben” - emelte ki az év legnagyobb pozitívumát Vandoorne. „Nyilván nem ilyen eredményeket vártunk a versenyeken idén, de az, hogy ilyen kvalitású csapattársa van az embernek, sokat ér a paddockban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: