DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg ismét barátkozna Hamiltonnal

Rosberg és Hamilton kapcsolata végtelenül rossz volt, amikor mindketten, a világbajnoki címért harcoltak. A német szívesen elásná a csatabárdot egy idő után, ha már nem riválisok többé.

Lewis Hamilton kétszer, Nico Rosberg pedig egyszer szerezte meg a világbajnoki elsőséget az elmúlt három évben. A Mercedes pilótáinak mindhárom alkalommal a csapattársukkal kellett megküzdenie az első helyért, így nem csoda, hogy megromlott kettejük kapcsolata a folyamatos versengés miatt.

Volt idő azonban, amikor nagyon jól kijött egymással a két világbajnok. Nico Rosberg szeretné, ha ez ismét megtörténhetne a jövőben: „Nagyon jó barátok voltunk a múltban. Ez a jövőben is így lehetne. Nem látom okát, miért ne jöhetnénk ki jól egymással egy kis idő után. Bár most még egyikünk sem tart ezen a ponton. Nem vagyunk többé riválisok, annak már vége van.”

 hamilton-rosberg-kapcsolata-2017



„Ő a maga módján szeret cselekedni, és én ezt tiszteletben tartom. Sok ember nem szereti, amit csinál, vagy ahogyan csinálja, ami egy vélemény, de én király dolognak tartom, hogy a saját feje után megy” - folytatta Rosberg Hamilton stílusával.

A rivalizálás valójában segítette kettejük fejlődését, mutatott rá a német: „Hihetetlen magas szintre toltuk fel egymást, amikor harcoltunk. Talán a legsikeresebb pilótapárost alkottuk az F1 történetében az utóbbi években.”

A Mercedes résztulajdonosa, Niki Lauda is hasonló észrevételt tett, mint Nico Rosberg: „Hamilton és Bottas nem barátok, de nincs utálat közöttük, ahogy Lewis és Nico között volt. Ez a csapatnak nem tett jót, nekik viszont igen, mert elérték, hogy egyre gyorsabb legyen a másik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: