DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem kételkedem a Renault-motorban

Fernando Alonso három évet töltött el a versenyképtelen Honda-erőforrások miatt a mezőny második felében. A Renault a jelenlegi meghibásodások ellenére is teljesen meggyőző számára, különösen, amit jövőre várhatnak.

A Brazil Nagydíjon a McLaren-Honda csomagja jól láthatóan nélkülözte az egyenesekben a megfelelő végsebességet, ami gyakorlatilag teljesen kivégezte előzési esélyeit az egyébként egyértelműen lassabb Felipe Massa ellen. Alonso teljesen odavan az autójáért, de a motorért természetesen továbbra sem, mivel emiatt nem végzett előrébb ezúttal sem.

„Fantasztikus autónk volt, de képtelenek voltunk előzni. Elképesztő, hogy mennyire lóerő-hiányban szenvedünk. Még a DRS használatával sem tudtam közeledni Felipére, sőt, távolodott tőlem az egyenesben ennek ellenére is. Számunkra boldogságot hozott a brazil hétvége, de előzni, azt nem tudtam. Ijesztő a sebességhiányunk, Mexikóban és itt is szuperlassúak voltunk az egyenesekben” – kritizálta a Honda végsebességét a kétszeres világbajnok.

Alonso teljesen megbízik a Renault szakembereiben


„Számos alkalommal a kanyarkijáratoknál nagyon nagyon közel voltam Felipéhez, és úgy gondoltam, na, itt az idő előzni. De még a DRS nyitása ellenére is távolodott tőlem. Hogy aggódom-e a Renault mostanában látott gondjai miatt? Nem, egyáltalán nem. A Renault a legjobb motorgyártó vállalat az elmúlt 15-20 évben, nézzék csak meg a világbajnoki címeik számát. Nem hiszem, hogy aggódnom kellene” – dicsérte a jövő évi szállítót a spanyol ász.

Csapattársa, Stoffel Vandoorne is nagyon bízik a jövő évben. „A csapat már jó ideje 100%-osan a jövő évre fókuszál. Minden, amit hallottam, nagyon pozitív. Semmi gond nem lesz az autónkkal, ha nem jön valami óriási változás. A Renault biztató jelentéseket küld és egyébként is elég megnéznünk a Red Bull futamgyőzelmeit idén” – így a fiatal belga pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: