DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve megint Strollt szapulja

Az év korábbi részében az 1997-es világbajnok már kritizálta honfitársát gyenge teljesítménye miatt, és visszafogott brazíliai szereplése után pedig ismét célkeresztjébe vette őt.

Ha Jacques Villeneuve hallatja a hangját, abból sok jó nem sül ki: ezt az F1-es mezőny nagy része megtapasztalhatta már, legutóbb éppen Valtteri Bottas, akinek Brazil Nagydíjon nyújtott produkciója a kanadai szerint egyszerűen „ciki” volt. A Motorsport-Totalnak adott nyilatkozatában viszont Lance Strollt találta meg, aki utolsó helyen zárta az interlagosi 71 kört: „Ez egyáltalán nem volt meggyőző” - vélekedett a kanadai. „Csapattársa szinte teljesen felülmúlta őt, aztán defektet kapott, így legalább van rá kifogása.”



Stroll a szombati harmadik szabadedzésen váltóhibával küszködött, ezért korántsem volt problémamentes az időmérős felkészülése. A Q1-ben egy teljes másodpercet kapott Felipe Massától, a versenyen pedig a 14. helyen haladt, amikor levált a futófelület bal első gumijáról, így utolsóként rangsorolták, a 16. pozícióban. A brazil csak hazai versenyén tudta megelőzni kollégáját a pontversenyben, de még így is mindössze két egység közöttük a különbség a tabellán.

Villeneuve szerint a pontok keveset árulnak el a pilóták valódi teljesítményéről. „Nem csak a pontokra kell figyelni, hanem a tempóra is. Semmilyen fejlesztésük nem volt, ezért valaminek történnie kell a tél folyamán, hiszen az alsóbb kategóriákban ettől jobbnak bizonyult. Talán egy új csapattárs segít majd rajta. Találnia kell egy lassabb csapattársat maga mellé, akit legyőzhet” - fogalmazott szúrósan a ’97-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: