DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Újra dominánssá tesszük a Ferrarit, mint Schumacher

Sebastian Vettel tudja, hogy egyelőre a Mercedes még túl nagy falat a Scuderia számára, ám egyértelmű céljuk, hogy a Michael Schumacher-érához hasonlóan domináljon a Ferrari.

A négyszeres világbajnok német pilóta Brazil Nagydíjon aratott győzelme egy igazi morális bombaként hatott a Ferrari istállóra egy rendkívül mozgalmas évad végén. A tavalyi, keserűségekkel teli szezon után, amikor a vörösök egyetlen győzelmet sem arattak, hirtelen a világbajnoki címért küzdhettek és jövőre tovább javulhatnak.

Az első félévben úgy tűnt, talán még a végső győzelem is meglehet, Vettel ugyanis Monzáig folyamatosan a tabella első helyén állt, aztán azonban megtört a lendület, vezetői és technikai hibák miatt a német jelentősen visszaesett az ázsiai túra végére és füstbe mentek a nagy álmok. De csak ami az idei évet illeti.

A cél ugyanis továbbra is a 2000-es évek első felében tapasztalt Ferrari-dominancia visszaszerzése a közeljövőben. „Mindannyian érezhetjük, hogy egyre erősebbek vagyunk és remélhetőleg magunkkal visszük ezt az erőt a következő évekre, nem csak 2018-ra, hanem huzamos ideig is. Egyértelmű célunk, hogy újra a Ferrari domináljon, mindenképpen el akarjuk ezt érni” – nyilatkozta Sebastian Vettel még Interlagosban.

Vettel úgy érzi, nemsokára rendszeresen így ünnepelhetnek


„Hamilton megszerezte az idei világbajnoki címet, ez azonban a csapatszellemet a legkevésbé sem törte meg bennünk. Ez a siker pedig segít túljutni az őszi csalódáson, ráadásul ezekre a teljesítményekre építhetünk is a jövőben. Mindent egybevetve pozitív évad volt. Senki nem számított arra, hogy ennyire jó lesz a Ferrari, láthatóan mi tettük meg a legnagyobb lépést előre” – tette hozzá a négyszeres világbajnok német pilóta.

„A szezon előtt leírtak minket, mégis ott voltunk az első hely közelében az elejétől a végéig. Győzelmekért harcoltunk és még számos más pozitívummal is találkoztunk. Nyilván bosszantó, hogy a végén mégis elszalasztottuk a bajnoki címeket. Emlékezzünk, tavaly nem igazán voltunk versenyképesek, év közben nem fejlesztettük jól az autót. Idén ebben is óriásit fejlődtünk” – dicsérte csapatát Vettel, aki stabilizálta második helyét a világbajnoki összetettben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: