DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: A Toro Rosso már döntött 2018-as párosáról

A közeljövőben bejelentést tesz jövő évi versenyzőiről a Toro Rosso az F1-es szaksajtó szerint. A jelek alapján eldöntött tény, kik kapják a Honda-motorra váltó istálló üléseit.

Teljes versenyzőcsere ment végbe a Toro Rossónál: a szezon még Carlos Sainz és Danyiil Kvjat kezdte meg az istállónál, az utolsó versenyeken azonban már a Red Bull juniorpilótája, Pierre Gasly, valamint a kétszeres WEC-bajnok Brendon Hartley szerepelt. A négy pilóta ráadásul négy különböző párosításban ült a Toro Rosso két autójába, csak Sainz és Hartley, illetve Gasly és Kvjat nem vezettek egymás oldalán a szezon során.

Gasly és a királykategóriába váratlanul bejutó Hartley egyértelműen azért kapott lehetőséget a 2018-ban Honda egyedüli F1-es partnerévé váló csapattól, hogy felmérjék őket, alkalmasak-e a teljes szezonra szóló szerződésre. A jelek szerint mindketten átmentek a rostán, az Autosport szaklap pedig arról ír, a hivatalos megerősítés is megérkezhet hamarosan.



„Talán a Toro Rosso kiküld egy sajtóközleményt alapvető hírekkel” – idézi a lap Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját. „Gyanítom, hogy hamarosan megtörténik, de nem vagyok biztos benne, majd meglátjuk. Jelenleg más problémákkal foglalkozunk.”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost arról beszélt, neki nincsen beleszólása a versenyzői felállásba: „Ez a döntés a Red Bull kezében van, mindkét versenyző értékes része a csapatnak, ezért nem tudok mást elképzelni az autóban jövő évben. De megint csak azt kell mondanom, a Red Bull dönt, ők fognak bejelentést tenni” – mondta Tost.

Összesen öt ülésnek nincs még gazdája 2018-ra: a Toro Rosso mellett a Sauber sem erősítette meg, kik versenyeznek a csapat színeiben jövőre, habár az F2-es bajnok Charles Leclerc érkezését garantálni lehet, és Marcus Ericsson maradása is valószínű. A svájci alakulat Abu Dhabi előtt bejelentést akar tenni. A két istállón kívül a Williams adós még Lance Stroll csapattársa nevével: ez a rajtrács jelenlegi legnagyobb kérdőjele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: