DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Bottasból hiányzik a gyilkos ösztön

Bár a pole-ból indult, Valtteri Bottas nem keménykedett túlságosan a Brazil Nagydíj rajtjánál Sebastian Vettel ellen - főnöke éppen ezt a „gyilkos” magatartást hiányolja belőle.

Noha tempójuk nagyjából megegyezett a verseny során, a rajt pillanatai kulcsfontosságúnak bizonyultak Valtteri Bottas számára, hiszen a leintés után elismerte, ott veszítette el a győzelmet Sebastian Vettel ellenében.



Vele ellentétben Lewis Hamilton egész délután sziporkázott, és úgy végzett mindössze 2,7 másodpercre csapattársától, hogy a bokszból volt kénytelen nekivágni a küzdelemnek. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója úgy véli, hogy a brit tempója alapján Bottasnak képesnek kellett volna lennie visszavennie a vezetést Vetteltől.

„Szerintem Lewis egész évben kőkeménynek bizonyult, Valtterinek viszont össze kellett szednie magát, de még így is hiányzik belőle a gyilkos hozzáállás” - idézte az osztrákot az Autosport. „Azt viszont nem lehet alábecsülni, hogy forgalomban nagyon nehéz dolga volt a Ferrari ellen. Ezt a végén is láthattuk, amikor feltekerték a motort, nem volt nagy különbség a két autó között, így pedig nem lehet könnyű előzéseket várni.”

„Valtteri szolid versenyt futott. A közvetlen rajtja jó volt, de aztán túlságosan kipörögtek a kerekei, és ha ilyen kicsi a különbség az autók között, akkor nem lehet mit tenni. Az alávágási kísérlet némileg a kétségbeesésünkből fakadt, mert nem tudtuk közel kerülni, és tudtuk, hogy még vagy fél másodperc hiányzik. De megpróbáltuk, az eredmény pedig borítékolható volt” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: