Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 21. vasárnap
F1

McLaren: Alonso egy versengő állat

Hatalmas motorerőhátránya ellenére Fernando Alonso remekelt Brazíliában: csapatát azokkal a körökkel nyűgözte le, amelyek során utolérte Felipe Massa egyenesben jóval gyorsabb autóját.

Fernando Alonso emlékezetesen szerepelt a Brazil Nagydíjon, annak ellenére, hogy a McLaren egész hétvégén a leggyengébb végsebességgel rendelkezett: hetedik helyre kvalifikált (egy büntetés révén hatodik pozícióból indult), a verseny elején pedig ötödik is volt. Később aztán a gyorsabb autók sorban megelőzték, így a nyolcadik lett: a futam későbbi részében azonban utolérte Felipe Massát – főnökét ezzel győzte meg leginkább.

„Fernando teljesítménye időszerű emlékeztetője volt annak, milyen egy versengő állat továbbra is” – nyilatkozott a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier. „Amikor a stratégáktól megkapta a zöld jelzést Massa megtámadására, totálisan könyörtelen volt, minden körben úgy vezetett, mint az időmérőn lett volna, és körről körre faragta le lemaradását.”

A McLaren-Honda végsebességéből fakadóan azonban még DRS-sel sem sikerült előznie, Boullier szerint azonban ez nem vesz el semmit érdemeiből: „Habár egy előzést összehozni trükkös lett volna, a csomagunk korlátaiból fakadóan, ez cseppet sem rettentette el őt. Biztos vagyok benne, hogy ha van még néhány kör, sikerült volna neki. Fantasztikus bemutatót tartott kontrollált, kemény versenyzésből, fantasztikus volt nézni, és biztos vagyok benne, hogy a pilótafülkében is iszonyú élvezetes volt” – dicsérte versenyzőjét a francia főnök.

Ugyanezt a helyzetet Alonso kissé nyersebben értékelte a Brazil Nagydíj után: „Fantasztikus autónk van, de nem lehet előzni vele. Lenyűgöző volt a motorerőhiány, Felipe még úgy is szakadt el, hogy nyitottam a DRS-t” – mondta vasárnap a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?