DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen, mint F1-es csapatfőnök?

A sportág kétszeres világbajnoka sokat mozog a száguldó cirkusz körül, ezért az újságírók számára adja magát a kérdés, hogy vajon elvállalná-e egy csapat vezetői szerepét.

Az 1998-ban és 1999-ben is világbajnoki címeket szerző Mika Hakkinen nemrég védelmébe vette Kimi Raikkönent, mondván, hogy honfitársa, és egykori mclarenes utódja még nem eléggé idős a visszavonuláshoz. A finn 2001-es visszavonulása óta folyamatosan visszatért a Forma-1-es paddockba, hol vendégként, hol tanácsadóként, hol egy cég képviselőjeként, az azonban soha nem került szóba, hogy senior pozícióba kerüljön valamelyik alakulatnál.



A korábban szintén versenyző Toto Wolff és Christian Horner is valóságos intézményt csinált a Mercedesből, illetve a Red Bullból, ugyanez viszont nem jött össze a négyszeres F1-es világbajnok Alain Prostnak a 90-es és 2000-es évek fordulóján - ebből is látszik, hogy nem minden a pilótaként megszerzett siker.

Bár Hakkinen nem ezért, de gyors „nem”-mel felelt, amikor felvetették neki, hogy lenne-e a csapatfőnök az F1-ben. „Egy ilyen munka hatalmas áldozatokat követelne a magánéletemtől, én pedig nemsokára 50 éves leszek, és nem állok rá készen” - idézte a finnt a Motorsport-Total.

Hakkinen jelenleg Monacóban él, és szerinte lakhelyet kellene változtatnia ahhoz, hogy megfelelően tudja végezni a munkáját. „Angliába kellene költöznöm, öt gyerekkel, akik közül a legfiatalabb négy éves. Remek munka lenne, de túl sok áldozatot követel” - vélekedett a finn, aki azonban nem gondolja azt, hogy az a bizonyos „nem” örök életre szól. „Jelen pillanatban nemet mondok, de sohasem tudhatod…”

A jövőben valószínűleg többször fel kellene vetni neki ezt a témát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: