DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ferrari: A győzelem bizonyítja, erősek vagyunk

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint a brazíliai futamgyőzelem is egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire erős az autó idén. Úgy tűnik, végleg kimásztak a mély gödörből az olaszok.

Számos szakértő úgy vélte, a Ferrari könnyen lehet, hogy futamgyőzelem nélkül marad a nyári szünet után, különösen Valtteri Bottas pole-pozíciója után tűnt úgy, hogy Interlagosban sem terem túl sok babér a vörös autók számára. Vettel mégis rácáfolt erre és bár szoros versenyt vívott a Mercedes finn pilótájával, mégis megkaparintotta szezonbeli ötödik győzelmét.

A Magyar Nagydíjon ünnepelhetett legutóbb a Scuderia, ezzel egy három és fél hónapos nyeretlenségi szériát szakított meg. Bár az ázsiai állomásokon az olasz gép mind Vettel, mind Raikkönen alatt megbízhatatlannak bizonyult, most már túllendültek ezen és a csapatfőnök szerint azzal, hogy Vettel mellett még Raikkönen is dobogóra állhatott, fényes bizonyítékát adta az autó annak, hogy futamgyőzelemre érdemes.

Vettel győzelme rendkívüli fontosságú volt a Ferrarinak


„Már az időmérő edzésen is nyilvánvaló volt, hogy az SF70H nagyon gyors és jól felkészített versenyautó. Vasárnap pedig meg is kaptuk a megerősítést, nagyon jó autó van a kezünk alatt. Ez az eredmény egyértelműen a remek munkának köszönhető, amit a csapat egységes erővel vitt véghez a pályán és Maranellóban. Ne feledjük a pilótáinkat, akik Brazíliában feljebb tették a lécet maguknak” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene.

„Most már a következő kihívásra, Abu Dhabira összpontosítunk, ahogy megígértük, az utolsó futam utolsó körének végéig nyomjuk a gázt, hogy minél jobb eredményt érjünk el” – zárta gondolatait a csapatfőnök. A Ferrarira rá is fért már a siker, bár Lewis Hamilton tempója ijesztően jobb volt bárki másénál. Igaz, azt se feledjük, hogy a brit ász teljesen friss, alaposan feltekert Mercedes-motorral rohamozhatott Interlagosban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: