DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Ciki, amit Bottas nyújtott

Jacques Villeneuve rendkívül kínosnak nevezte Valtteri Bottas vasárnapi teljesítményét Brazíliában. A világbajnok szerint látható, miért egyértelmű második számú pilóta a finn.

A Mercedes minden reménye az interlagosi időmérő edzésen Valtteri Bottasban volt, amikor a Q1 első perceiben a világbajnoki címet Mexikóban már bebiztosító Lewis Hamilton odacsapta autóját a falnak és kiesett. A finn az utolsó pillanatban előhúzott a cilinderből egy kiváló kört és megszerezte az első rajtkockát.

A szakértők nagy része úgy vélte, ez Bottas legnagyobb esélye, hogy pályafutása harmadik futamgyőzelmét bezsebelhesse egy, a szombatihoz hasonló, kitűnő vasárnapi teljesítménnyel. Sebastian Vettel azonban jobban rajtolt és miután eljött elsőként a startnál, már nem is engedte ki kezéből a győzelmet. Bottas számára azonban kellemetlenebb, hogy a bokszutcából rajtoló Lewis Hamilton a célba érésnél nagyjából három másodperccel utána ért be negyediknek, sokkal gyorsabb volt, mint finn csapattársa.

Bottas tempója nem volt Hamiltonéhoz fogható, így kikapott Vetteltől


„Vettel igazán nagyszerűen vezetett, már a rajtnál megnyerte a versenyt. Agresszív volt. Azt pedig tökéletesen láthattuk, mire volt jó Brazíliában a Mercedes, nézzük meg, mit művelt Hamilton a bokszból startolva, Bottas pedig egyáltalán nem jött ennek a tempónak a közelébe sem. Ez nagyon ciki Bottas számára” – kritizálta a világbajnoki második helyért harcoló finnt Jacques Villeneuve.

„Lewis nagyjából három másodperccel végzett mögötte, pedig a bokszutcából rajtolt. Ez kínos, egyszerűen nincs egy szinten Hamiltonnal. Nagyjából egész évben ezt láthattuk, ennyit tud. Pont elég egy második számú versenyzőhöz” – fogalmazott igen élesen a kanadai világbajnok.

Bottas úgy véli, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került az összetett második hely tekintetében, Abu Dhabiban csodának kellene történnie, hogy az immáron 22 pontosra hízott különbséget behozza Sebastian Vettellel szemben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: