Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 21. vasárnap
F1

„Hamilton meg is nyerhette volna”- Wolff

A Mercedes-főnök Toto Wolff szerint az is elképzelhető volt, hogy Lewis Hamilton a Brazil Nagydíjat bokszutcából rajtolva nyerje meg. A brit végül negyedik lett, ami a helyzetet tekintve bravúr.

Semmit nem bízott a véletlenre a Mercedes a Brazil Nagydíjon – Hamilton időmérős balesetét követően több erőforrás-egységet is null-kilométeresre cseréltek, majd amit csak lehetett, csutkára tekertek a brit W08-asában. Hamilton így a bokszból kezdte meg az interlagosi futamot, ám elképesztő tempót diktálva, többször közel 350 km/h-s végebességet elérve a verseny végére már a harmadik helyen tartózkodó Kimi Raikkönent ostromolta. Az utolsó körökben már szemmel láthatóan viseltes Pirelliken haladva végül nem tudott mit kezdeni a finn Ferrarijával, így a dobogóról végül lemaradt, de a futamon vezető Sebastian Vettelt mindössze 5,4 másodperccel követve intették le. Az Autosport megkérdezte Toto Wolffot, szerinte benne volt-e a pakliban, hogy Hamiltoné lesz a futamgyőzelem. 

hamilton_interlagos_2017

Semmitől nem tartva autózhatott Interlagosban a 44-es autó

„Igen, szerintem lehetséges volt” – reagált Wolff. „Ő volt a pályán a leggyorsabb, de azt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Sebastian az utolsó néhány körön kívül folyamatosan menedzselte a tempóját, így a valódi versenyt nem láthattuk [közöttük].”

A vasárnap reggeli megbeszélésén a Mercedes úgy látta, reálisan felmérve a negyedik helyre érhet oda Hamilton. „Reggel úgy gondoltuk, egy biztonsági autós fázist beleszámolva a negyedik hely lehet reális cél számára. Volt is safety car, ami segített minket. Ahhoz azonban a Ferrarik tempója túl közel volt a miénkhez, hogy ettől többet érjünk el.” 

Az elért eredményt ettől függetlenül kitörő lelkesedéssel fogadta az osztrák ügyvezető igazgató. „Ez volt a legjobb negyedik hely, amit valaha láttam. A bokszból rajtolva 5,4 másodpercre odaérni az első mögé, az valami lenyűgöző teljesítmény.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?