DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull elmondta, miért nem tudott győzelemért harcolni Brazíliában

Az interlagosi F1-es futamon egyértelmű volt, hogy a Mexikóban még futamot nyerő Red Bull nem állt a Mercedes és a Ferrari szintjén - a csapatfőnök nem titkolta ennek az okát.

Max Verstappen az ötödik, Daniel Ricciardo a hatodik helyen végzett a Brazil Nagydíjon, azt követően, hogy a holland két héttel korábban még győzelmet ünnepelhetett. Persze teljesítményükben szerepet játszott az ausztrál rajtbüntetése és első körben történt incidense, ez azonban nem mentség gyenge teljesítményükre - Christian Horner nem is keresett kifogásokat a leintést követően.



Amikor a Motorsport megkérdezte, hogy miért nem tudtak a győzelemért harcolni, a brit így válaszolt: „Szerintem a pálya vonalvezetése miatt, valamint konzervatívak voltunk motortéren” - mondta Horner. „Max mindent kihozott az abroncsaiból, hiszen közel tudott maradni az élen állókhoz, viszont ha két másodpercen belülre került, elkezdett szenvedni a gumikkal. Korábban azt gondolta, hogy gyorsabb Kiminél, de aztán problémák akadtak az abroncsokkal, ez pedig lerövidítette az etap hosszát. Ez is azok közé a napok közé tartozott,, ahol nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a élen állókkal harcoljunk.”

Noha a csapatfőnök sajnálja az elveszített dobogós lehetőséget, szerinte nem lett volna értelme feltekert beálltásokkal futniuk, tekintettel az utóbbi időszakban elszenvedett meghibásodásokra, valamint a tartalékelemek hiányára. „Ezek után ez volt a legbölcsebb hozzáállás tőlünk” - vélekedett Horner. Ez a vonalvezetés pedig másabb, mint Mexikó, sokkal nagyobb erőt igényel. Kicsit alacsonyabb beállításokkal teljesítettünk, de ez a hétvége eltérőbb kihívásnak bizonyult az előzőnél, a több padlógázas szakasz miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: