DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel és Bottas is érzi, a rajton múlott a siker

Sebastian Vettel a dobogón mondott köszönetet a Ferrarinak, hogy a nehéz hetek után újra talpra állt a csapat. Bottas a rajt miatt csalódott, Massa pedig a pódiumon állva búcsúzott el.

Rendhagyó interjút készítettek Brazíliában az első három helyezettel, a három rövid elemzés után ugyanis a hazai közönség előtt a dobogóra invitálták Rubens Barrichellót és Felipe Massát, Brazília legutóbbi két nemzeti hősét. Massa érzelmes búcsúzását tízezrek tapsolták a lelátókon.

„Jól indultam el, de kicsit kipörgött a kerekem a rajtnál. Végül az első kanyarban sikerült beférnem, valószínűleg Valtteri kicsit lassabban kapta el a jelet, ezen igen sok múlott. Igyekeztem uralni onnantól a versenyt, tövig nyomtuk a gázt. Nagyon elégedett vagyok, mindenkinek köszönöm, a maranellóiaknak is. Rendkívül keményen dolgoztak, pokoli nehéz heteken vagyunk túl, most pedig mindkét autónk itt van a dobogón. Nehéz nap volt és kimondottan nehéz verseny. Nem fért bele a hiba, de szerencsére nem is követtem el egyet sem” – nyilatkozta a láthatóan boldog Sebastian Vettel, aki július óta először nyert futamot.

„Nem vágytam arra, hogy a két Ferrari közé kerüljek, mivel az élről indultam. Egyetlen célom mára a győzelem volt, így nagyon csalódott vagyok, már rögtön az elején elveszítettük. Hiába voltam utána kimondottan gyors, igyekeztem nyomást helyezni Sebastianra, sajnos nem sokra mentem vele. Lewis kiválóan versenyzett, rengeteg pontot szerzett a csapatnak, Abu Dhabiban folytatjuk” – ismerte el a második helyen végző Valtteri Bottas, hogy a rajtnál bukta el a győzelmet.

Vettel és Bottas is tudja, ez a siker a rajtnál dőlt el


„A végén utolért Lewis Hamilton, nagyon közel volt. Az első szett gumin nem volt túlságosan jó az autó egyensúlya. A kerékcsere után ez sokat javult és sokat is tudtam hozni az előttem levőkön, de sajnos előznöm nem sikerült, nem volt akkora a tempókülönbség. Lewis is közel ért hozzám, de az volt mindig a fontos, hogy az utolsó kanyart jól vegyem be, ez sikerült” – nyilatkozta Kimi Raikkönen, aki zsinórban harmadik alkalommal állhatott dobogóra az utóbbi hetekben.

Felipe Massa is a pódiumon köszönhetett el a lelkes brazil szurkolótól és talán a Formula-1-től is. „Köszönöm tiszta szívemből mindenkinek a biztatást, mindenért, amit együtt átéltünk, nem felejtem el ezeket az éveket. Örökre a szívemben őrzök meg mindenkit, nagyon fogtok hiányozni. Tele vagyok érzelmekkel a mai napon, rengeteg energiát kaptam ma a brazil rajongóktól. Köszönöm a csapatnak is, különleges pillanat ez számomra” – búcsúzott így a tizenkétszeres futamgyőztes, Felipe Massa, aki ma is kitett magáért, a hetedik helyen végzett. A hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy Abu Dhabiban már nem a brazil pilóta vezeti a Williamst, ezért lehet, hogy az egész száguldó cirkusztól köszönt így el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: