DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen is odaszúrt a Renault-nak

Max Verstappen csak a negyedik helyet szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, teljes hátrányát az erőforrás számlájára írja, pontosan kiszámolta, mennyit veszítenek a motor miatt.

Az ifjú holland tehetség az utóbbi futamokon kifejezetten szárnyalt, Interlagosban azonban Lewis Hamilton korai kiesését sem tudták kihasználni a bikák, nem kerültek a legjobb háromba. Bár Max Verstappen jobb időt autózott csapattársánál, Daniel Ricciardónál, mégis bosszús, mert a GPS adatai szerint pontosan annyit veszített az egyenesekben, amennyi a hátránya lett végül.

A holland szerint a Red Bull motorerő-hátránya a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest fájdalmas, így nem harcolhatott a pole pozícióért. Ezen múlott a hat tizedes hátrány? „Megnéztem a GPS adatait és valamivel több, mint fél másodpercet veszítünk körönként az egyenes szakaszon. Pont ennyi a lemaradásom” – panaszkodott a háromszoros futamgyőztes.

Ezek nem a Renault napjai, Verstappen is kiemelte a franciák gyengeségét


„Még az egyensúlyon tudtunk volna kicsit javítani, de ezen a téren még így sem voltunk lemaradva az első három helyezett sráctól. Előre tudtuk, hogy ez a pálya jobban fog fájni nekünk, ez be is bizonyosodott. Ha megnézzük a második szektort, mindössze nyolc századot veszítettem a technikás szakaszon, ráadásul abban is van némi egyenes rész” – elemezte a hátrány okát Verstappen.

„Egy-két kanyart találtam, ahol még jobbak lehetnénk, de a többi idő az egyenesekben szállt el, sajnos ezen a pályán nincs túl sok kanyar. A versenyen bizonyára közelebb leszünk, de hogy elég közel-e, abban nem vagyok biztos. Ahogy korábban is megmondtam, nem fogok spórolni, teljes gázon nyomom majd, ha felrobban, akkor felrobban” – tekintett előre a holland.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: