DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen csalódott, Ricciardo kicsit sem

A Red Bullok mindent megtettek Brazíliában, de az elérhető maximum, az ötödik és hatodik hely sült ki ebből. Verstappen a gumikopásért a gyenge motorteljesítményt okolta, Ricciardo nem panaszkodik.

Hiába indult Daniel Ricciardo több, mint tíz hellyel hátrébb, mint csapattársa, Max Verstappen (ráadásul a rajtnál balesetbe is keveredett), mégis közvetlenül mögötte végzett végül a Brazil Nagydíjon. Az elején még úgy tűnt, a holland veszélyes lehet Kimi Raikkönenre is, de végül menthetetlenül lemaradt és ezért, az időmérőhöz hasonlóan, a lóerő-szegény Renault-erőforrást okolja.

„Ez volt a legjobb pozíció, amit ma elérhettünk. Rengeteget veszítettünk az egyenesekben, ezt akkor is láthatta mindenki, amikor Lewis megelőzött engem. Ezen a pályán semmi esélyünk nem volt, kemény munka van mögöttünk” – nyilatkozta Max Verstappen, aki végül két kerékcserét kellett, hogy végrehajtson, de így is ötödik lett.

A Red Bull nem szorította meg a Mercedes-Ferrari párost Brazíliában


„Az első 10-15 körben egészen versenyképesnek mutatkoztunk. De amikor a kanyarokban próbáljuk kompenzálni az egyenesekben elvesztett időt, azzal túl sokat követelünk az abroncsoktól. Ez végül ki is nyírta a második szettet is, így plusz cserére volt szükségem” – tette hozzá a fiatal holland.

„A második kanyarban belekerültem a sűrűjébe, így külső íven próbálkoztam. Ez sajnos kockázatos, de a rajt mindig a legjobb lehetőség, hogy több helyezést is nyerjünk. Nem bántam meg, hogy megpróbáltam. Szerencsére nem sérült meg komolyabban az autóm, így áthámozhattam magam a mezőnyön. Nem olyan gyorsan, mint Lewis, de a tőlünk telhető legjobb tempóval. Kimondottan boldog vagyok az eredmény miatt” – fogalmazott Daniel Ricciardo, aki a hatodik pozíciót csípte meg Interlagosban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: