DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz és Hülkenberg megpróbálja a lehetetlent

A negyedik sorba kvalifikálta magát a két Renault, így ismét nekivágnak, hogy sok értékes pontot szerezve utoljára harcba szállhassanak a konstruktőri ötödik helyért. De az autó is úgy akarja majd?

A két gyári Renault hozta az utóbbi időben már megszokott kiváló formáját az időmérő edzésen, ismét mindketten képviselték a francia istállót a Q3-ban és végül Ricciardo rajtbüntetése miatt a hetedik, illetve nyolcadik helyről startolhat majd vasárnap Nico Hülkenberg és Carlos Sainz. Huszonnyolc pontra van a konstruktőri ötödik helyezett Williams-Mercedes, ami ugyan nem elérhetetlen, de nagyon kemény dió ezt behozni két verseny alatt.

„Igazán kiváló időmérőm volt, kihoztam a maximumot az autóból, most ennyi van jelenleg benne. A Q3 végén remek köreink voltak, boldog vagyok a hetedik hely miatt. Természetesen még jobbak lehettünk volna, ha kicsivel több eső esik a végén, de végül nem ez történt. A vasárnapi játékot úgy hívják majd, hogy érjük el a kockás zászlót és szerezzünk sok értékes pontot. Kitűnő a versenytempónk, jót csatázhatunk a Force Indiával, a McLarennel és a Williamsszel. Lássuk, mi sül ki ebből!” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, aki egyetlen tizeddel győzte le csapattársát.

Hülkenberg és Sainz még szagot foghat az ötödik hely eléréséhez


„Igazán jó nap volt. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam az autóban, az időmérőre rengeteget léptünk előre péntekhez képest. Még bőven van lehetőség az autóban a javulásra, de háromból harmadszor a Q3-ba jutni új csapatommal nagyon pozitív. Egyértelmű célunk vasárnap a pontszerzés. Érdekes verseny lesz, ahogy Hamilton és Ricciardo hátulról zárkózva támadnak majd minket, de nekünk is megvan ám a tempónk, nyomni is fogjuk neki” – fogalmazott optimistán Carlos Sainz, aki a nyolcadik kockából rajtolhat Brazíliában.

A Renault számára a legfontosabb, hogy a pilóták meglássák a kockás zászlót, ugyanis Nico Hülkenberg utoljára Belgiumban szerzett pontot, azóta több alkalommal is értékes pontszerző helyről volt kénytelen kiállni technikai hiba miatt. Az erőforrás különösen sebezhetőnek tűnik az utóbbi időszakban. Ha 10-12 pontot sikerülne ráverniük a Williamsre, akkor még reálisabb esély maradna az év végi ötödik pozíció megszerzésére, de egyelőre még öt egységgel a Toro Rosso is a franciák előtt van. Igaz, a bikák fiókcsapatának jelenleg súlyos motorproblémái vannak és Hartley és Gasly rajthelye sem ígér túl pozitív versenyt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: