Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 21. vasárnap
F1

Ocon Grosjeant hibáztatja, aki nem érti, miért kapott büntetést

A kettes kanyar hármas balesetétől eltérően a két francia F1-es pilóta ütközését nagyobb indulatok követték, hiszen Estaban Ocon és Romain Grosjean eltérő véleményt alkotott koccanásukról.

Amíg Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne és Daniel Ricciardo is versenybalesetként értékelte a kettes kanyarban történteket, Esteban Ocon és Romain Grosjean egymástól eltérően vélekedett a hatos kanyarban történt koccanásukról. A Force India versenyzője F1-es karrierje során először adott fel versenyt az F1-ben, miután páros mutatványban csúszott ki a bukótérbe honfitársával együtt, akit később tíz másodperces stop/go büntetésre ítélt a versenybíróság.

Annak ellenére, hogy bocsánatot kért az ütközésért, Grosjean nem érti, miért őt jelölték ki vétkesnek. „Nem ilyen versenyre számítottunk, sajnálom az Estebannal történt ütközést” - mondta a francia egy általa megosztott videoüzenetben. „Valaki keményen nekem jött hátulról, szerintem defektem volt, és amikor a hatos kanyarhoz értem, elveszítettem az autót, ő pedig kívül haladt akkor. Véleményem szerint ez versenybaleset volt, ezért nehezen tudom megérteni a büntetést. Ez van, tovább kell lépnünk.”

Ocon másképp látta a történteket: „A fékezési pontnál előrébb voltam, majd elveszítette a hátulját és egyszerűen nekem jött” - idézte a Motorsport a Force India tehetségét. „(A büntetés) csekély, szerintem egyértelműen az ő hibája volt. Nem kellett volna annyira nyomnia, hogy elveszítse az autója hátsó részét. Ez van. Nem fogok odamenni és kiabálni, nincs értelme.”

A 15. helyen végző Grosjean szerint a baleset nélkül odaérhetett volna a pontszerzők közé. „Szerintem ez olyan verseny volt, ahol pontokat szerezhettünk volna, még a sérüléssel is. Az utolsó etapban az autó pontosan olyan volt, amilyennek szeretem, ezért dolgozni fogunk rajta, hogy pozitívan zárjunk Abu Dhabiban” - tette hozzá a Haas-versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?