DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megerősítették a biztonságot a Brazil Nagydíjra

A pénteki nap folyamán a Mercedes, a Williams, valamint az FIA kisbuszát is támadás érte Sao Paulóban, melyre válaszul a szervezők megerősített biztonsággal készülnek az F1-es futamra.

Nem először fordult elő, hogy fegyveres támadók rontottak az F1-es csapatok tagjait szállító járművekre Sao Paulóban: szerencsére senkinek nem esett baja az ijedtségen kívül, a Mercedes embereitől viszont számtalan értéktárgyat elraboltak. A biztonság ennélfogva kulcstémát jelentett az interlagosi paddockban szombaton, Lewis Hamilton pedig éles hangvételű tweetben kritizálta a közbiztonságot.

Minderre válaszul a Nemzetközi Automobil Szövetség közleményben hívta fel a résztvevők figyelmét arra, hogy a Sao Paulo-i rendőrség megerősített intézkedésekkel fogja védeni a pályáról a szállodák felé, vagy vissza haladók testi épségét.



Az FIA azt tanácsolta az F1-es személyeknek, hogy ne csapatruházatban autózzanak, valamint hogy a parkolásra feljogosító kártyáikat csak akkor helyezzék ki járműveikben, ha már nagyon közel járnak a pálya bejáratához. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint nonszensz, hogy ilyen lépésekre van szükség a száguldó cirkuszban. „Nem kellene, hogy szükségünk legyen fegyverekkel felszerelt, golyóálló autókra és ügynökökre azért, hogy védve legyünk a pályáról a hotel felé” - idézte az osztrákot a Motorsport.

„De jelenleg ez a helyzet, talán a hozzáállásunk enyhe volt az utóbbi években, mert Brazília remek ország. Viszont nagyon ijesztő lehetett a srácok számára. Mindannyian nagyjából 10 óra környékén indultunk haza, és szörnyű lehet, ha megálláskor egy pisztolyt tartanak feléd. Aztán növeltek a biztonságon, amikor kiérkeztünk, az egész pálya olyan volt, mintha polgárháború tört volna ki, annyi rendőr volt a helyszínen. Várjuk ki, mi lesz ezután, de ilyennek nem szabad történnie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: