DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Massa: Ezt a versenyt sosem felejtem el

Felipe Massa utolsó hazai futamán fantasztikusat ment: végig Fernando Alonsóval csatázott a Brazil Nagydíjon, és végül sikerült a spanyol előtt maradnia, és a hetedik pozícióban végeznie.

A Mercedesek, a Ferrarik és a Red Bullok mögött ezúttal nem a Force India pilótáit intették le. Felipe Massa a Williamsszel, Fernando Alonso pedig a McLarennel ért be a három nagycsapat mögött. A futamra végig jellemző volt kettejük csatája, amiből a brazil pilóta került ki győztesen.

Massa szerint a verseny elején dőlt el minden: „Nehéz szavakba önteni az érzéseimet. Remekül rajtoltam, és a biztonsági autós fázis után sikerült is néhány autót megelőzni, köztük Alonsót is. Ez nagyon fontos pillanat volt, mert tudtam, hogy jobb lenne a tempója az enyémnél. Szerencsére sikerült magam mögött tartanom.”

 massa-brazil-nagydij-2017



A brazil rendkívül elégedetten nyilatkozott utolsó hazai nagydíjáról: „Nagyon érzelmes hangulatba kerültem, amikor befejeztem a versenyt. Nehéz futam volt, és sok győzelemmel ér fel ez a helyezés. A végéig tökéletes versenyt futottam, jól kezeltem a gumikat, és az autónak is kiváló tempója volt. A mai nap határozottan egy első hellyel ér fel.”

„Csodálatos, hogy be tudtam fejezni ezt a versenyt, és éreztem az emberek szeretetét a leintés után. Ismerős volt az érzés, mert tavaly is ugyanekkora szeretettel fordultak felém az emberek. De akkor nem úgy fejeztem be a versenyt, ahogy szerettem volna, most azonban ez is sikerült. Ezért megérte még egy évet végigcsinálni” - folytatta lelkesen 2016-ra emlékezve a Williams versenyzője.

„Nagyon különleges élmény volt a fiamat hallani a rádióban, de itt van a családom és a szurkolóim is, akik támogatnak. Ezt a versenyt sosem felejtem el. Természetesen mindenki nagyon hiányozni fog, mindenért, amit együtt elértünk. Nagyon szépen köszönök mindent, és azt, hogy velem voltatok az elmúlt 16 évben” - köszönt el Felipe Massa a száguldó cirkusz világától, bár két hét múlva még láthatjuk őt a szezonzárón, Abu Dhabiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: