DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton motorja 100%-on pörgött Interlagosban

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff bevallotta, hogy semmit sem bíztak a véletlenre az F1-es Brazil Nagydíjon, és minden beállítást maximálisra tekertek a negyedik helyen végző pilóta W08-asán.

Lewis Hamilton ha nem is idei egyik legjobb, de mindenképpen egyik legeseménydúsabb versenyét futotta Brazíliában: a négyszeres világbajnok mindössze néhány tizeddel maradt le a dobogóról, úgy, hogy a bokszból vágott neki a futamnak. „Maximumon volt, mindent beleadtunk, amit csak lehetett, Brixworth-ben pedig annyira feltekertük a motort, hogy amikor az autó elment melletted, hallottad a szelepek hangját” - nyilatkozta Toto Wolff a futamot követően, utalva arra, részben minek volt köszönhető pilótája remek versenyzése.



„Valtteri viszont a rajtnál veszítette el. Az indulása nem volt rossz, sőt, gyorsabban is sikerült, mint a Ferrarié, de aztán kipörögtek a kerekei. Ezekkel az autókkal nagyon nehéz előzni, ha azonos teljesítményre képesek. Az alávágás kissé kétségbeesett próbálkozás volt - tudtuk, hogy hiányzik még fél másodperc, de belevágtunk. Lewis elképesztően vezetett, csúcsformában van, az utolsó helyről indulva, a győztes mögött öt másodperccel célba érni pedig elképesztő.”

„Úgy gondolom, hogy puszta tempó tekintetében Lewisé volt a leggyorsabb autó a pályán, és megérdemelte volna a győzelmet. Sebastian viszont nagyszerűen tartotta magát az élen. Szerintem voltak tartalékai a verseny során, még ha nem is a legvégén. A Ferrari a leintés előtt mindent beleadott: egyes motormódba váltottak, amely az ordító, vagy időmérős beállítás. A Red Bull viszont nem volt ma versenyben” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: