DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Mintha gokartoztam volna!

A brit F1-es pilóta 16 helyet javított a bokszutcából indulva, és éppen csak, hogy lemaradt a dobogóról Interlagosban - a négyszeres világbajnok a verseny minden egyes pillanatát élvezte.

Persze a két, egymástól független rajtbaleset segített neki, Lewis Hamilton a verseny elején körről körre vadászta le riválisait a Brazil Nagydíj során, és zárkózott fel nagyon hamar a pontszerzők közé. A brit a bokszutcából vághatott neki a 71 körös viadalnak, miután a szombati időmérő edzés első szakaszában összetörte az autóját, de nagyon élvezte a futamot, a végén pedig mindössze néhány tizedmásodpercre volt attól, hogy megelőzze Kimi Raikkönent, és dobogóra álljon.



„Jó móka volt, eszembe jutottak a gokartos napok, amikor gyakran indultam a mezőny végéről” - nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak negyedik helye után. „Tegnap elbaltáztam, és a lehető legrosszabb helyzetbe hoztam magam. Elég gyors lettem volna ahhoz, hogy a pole-ból megnyerjem a versenyt, de nem így alakult, és megnehezítettem a saját dolgomat. Amikor reggel felkeltem, az volt a célom, hogy helyrehozzam magamat a tegnapi hiba után, hogy büszkévé tegyem a csapatot, és megpróbáljam visszaszerezni a pontokat. Fel is értem, a végére azonban elfogytak a gumijaim.”

A brit reméli, hogy a Brazil Nagydíj újból bizonyította, hogy rengeteg dologra képes még az F1-ben. „Élveztem a versenyt és a csatákat, és bízom benne, hogy megmutattam, mennyi tűz van még a szívemben, hogy belül még fiatal vagyok, és hogy mennyi verseny vár még rám. Ha a legjobb akarsz lenni, nincs hely hibázni, de néha megtörténik, hiszen ez is a tanulási folyamat részét képezi.”

„Nem ezen dolgozol egyébként, nagyon tiszta évem volt, baleset nélkül, mindig vigyáztam az autóra. A tegnap már mögöttem van, a mai nap pedig pozitívan alakult, amiért hálásnak kell lennem. Köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám, remélem élveztétek a show-t - biztosan állíthatom, hogy teljes szívvel versenyeztem” - tette hozzá a nap versenyzőjének választott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: