DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams: Idő, míg döntünk Massa utódjáról

Hazai versenyhétvégéje előtt Felipe Massa bejelentette F1-es visszavonulását, az azonban még nem dőlt el, ki lép a helyébe a grove-i alakulatnál, a csapat pedig nem szeretné elkapkodni a döntést.

Nem mondhatni, hogy olyan helyzetben van a Williams, mint Bottas távozásánál. 2016 végén a már visszavonulását bejelentő Felipe Massát hívták vissza a finn helyére, aki a Mercedes kedvéért hagyta ott a grove-iakat.

Most épp a brazil helyére keresnek embert, és nincsenek kényszerhelyzetben, mivel öt pilóta is pályázik az istálló megüresedő ülésére. A jelöltek között ott van Robert Kubica, az idén munkáját vesztő Danyiil Kvjat, Jolyon Palmer, és Paschal Wehrlein, és a Williams tesztpilótája, Paul di Resta is.

 lowe-massa-utodjarol-2017



Sok a lehetőség tehát, és szeretne jó döntést hozni a csapat, így Lowe elmondta, hogy idő kell még nekik az újabb bejelentéshez: „Valószínűtlennek tartom, hogy rövid időn belül fogunk dönteni erről a kérdésről. Van néhány lehetőségünk Felipe helyettesítésére, és időt vesz igénybe, míg mérlegeljük a dolgokat ezzel kapcsolatban. Mindenki tudomást fog róla szerezni, amint döntöttünk.”

A Williams idén sem tudta megverni a Force Indiát, és a konstruktőri ötödik helyet foglalja el, de Lowe nagyon reméli, hogy jövőre változhat a helyzet: „Eszközöltünk néhány jelentős változást, hogy előrébb léphessünk a jelenlegi pozíciónkból. Ez motivál minket és optimisták vagyunk a téli felkészülési időszak előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: