DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pereznek több ez, mint egy ötödik hely

Hozott néhány meglepetést a brazíliai időmérő edzés. Hamilton kiesése és Alonso szárnyalása mellett Sergio Perez ötödik helyezése is csodás. A mexikóinak jóval többet számít ez az eredmény.

A Force India mexikói pilótája rendkívül boldog a Brazil Nagydíj időmérő edzésén elért hatodik helyezése miatt, ami Daniel Ricciardo előre ismert motorcsere miatti visszasorolása miatt az ötödik rajtkockát jelenti majd számára. Bár a kvalifikáció második szakaszában nem sok választotta el a kieséstől, végül idei egyik legjobb rajtpozícióját kaparintotta meg.

„Ez volt a legjobb, amit ma elérhettünk. A két Renault és Alonso is nagyon keményen nyomták. A Q2-ben nagyon meg kellett szenvednünk a továbbjutásért. éppen csak befértünk. Sokkal többet nem is várhattunk volna, de elkezdett enyhén esni az eső” – elemezte az időmérő edzésen nyújtott teljesítményét Sergio Perez.

Perez nagy lépést tett az összetett hetedik hely felé is


„Rákezdett egy kicsit az eső és a jelek szerint ezek a feltételek igencsak kedveztek nekünk, egy igazán kiváló kört sikerült összeraknom. Tegnap nagyon meleg volt, holnap is erre számítunk. Azért én bízom abban, hogy talán esőt is kapunk a versenyen, az jelentősen megnövelné az esélyeinket. Egy szó, mint száz, pompás pozícióban vagyunk” – fogalmazott a tapasztalt mexikói.

Perez óriási csatában van az összetett hetedik helyért csapattársával, Esteban Oconnal, mindössze kilenc pontra csökkentette ugyanis legutóbb a távolságot a fiatal francia. Perez ezzel az ötödik rajthellyel szerencsés esetben rövidre zárhatja kettejük csatározását is, ha jelentős pontmennyiséget verne ifjú csapattársára. Ocon ezúttal nem jutott a Q3-ba, de a tizedik rajthely sem lebecsülendő, onnan is értékes pontokért küzdhet. Tény, Pereznek egyelőre jobbak a kártyái vasárnapra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: