DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Alonso legfőbb feladata az F1

Alonso egyre több kategóriát kipróbál a száguldó cirkuszon kívül. Az Indy 500 után Daytonában a hosszútávú versenyzést is megtapasztalhatja. Csapatfőnöke viszont leszögezte: az F1 az elsődleges.

A napokban a sajtó már azt hangoztatta, hogy a kétszeres világbajnok a Le Mans-i 24 óráson is ott lesz 2018-ban, mivel novemberben LMP1-es Toyotát tesztelhet. A daytonai szereplése már biztos, amit a United Autosport biztosít számára 2018 januárjában. Ez jó felkészítő lehet számára, ha tényleg ott lesz a legrangosabb hosszútávú autóversenyen Le Mans-ban.

Eric Boullier azt azonban kizártnak tartja, hogy teljes szezont tudna futni az F1-ben és a WEC-ben egyaránt: „Nem hiszem, hogy két programban is részt tud venni az ember egyszerre, ez elég bonyolult lenne.”

 boullier-alonso-f1-en-kivuli-versenyzesrol-2017



A francia szakember leszögezte, mi a spanyol legfőbb feladata: „Ha elmegy valaki egy-két versenyre, az óriási különbség. Miért ne lehetne elindulni Le Mans-ban, Indianapolisban vagy Daytonában? De ennél egy kicsit több, biztosan zavaró lenne a legfőbb feladatában, ami az F1.”

„Mondta, hogy szeretne néhány versenyt a száguldó cirkuszon kívül, hogy meglegyen neki a motorsport tripla koronája, és folytatunk is tárgyalásokat az üggyel kapcsolatban” - ismerte el a McLaren csapatfőnöke, hogy Alonso tényleg részt vehet más szériákban.

Boullier elmondta a McLaren legfőbb célját: „Nyilvánvaló, hogy az elsődleges koncentrációja és a legfontosabb feladata az F1 kell, hogy legyen. Mindent meg fogunk tenni, hogy egy versenyképes autót adhassunk alá, és ha ezt megtesszük, nem is akar majd máshol versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: