DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica újra tesztelheti a Williamst

Sajtóértesülések szerint a lengyel pilóta a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utáni gyakorláson újból kezei közé veszi a grove-iak F1-es autóját - egyre nagyobb az esély rá, hogy ő lesz Lance Stroll csapattársa jövőre.

Robert Kubica már két alkalommal is kipróbálta a Williams 2014-es autóját, Silverstone-ban és a Hungaroringen, azt követően, hogy augusztus elején szintén a magyar pályán tért vissza az F1-es körforgásba, még a Renault színeiben. A grove-i istálló rendelkezik a 2018-as rajtrács egyik, ha nem a legkelendőbb helyével, és egyelőre csak annyi biztos, hogy a visszavonulását egy héttel ezelőtt bejelentő Felipe Massát ki lehet húzni az egyenletből.



Helyére pályázókból azonban nincs hiány: Kubica mellett Paul di Resta, Pascal Wehrlein és Danyiil Kvjat is esélyes arra, hogy elfoglalja a brazil helyét, de talán a lengyel tehetségnek van a legnagyobb sansza arra, hogy jövőre visszatérjen a száguldó cirkuszba. Erre utal, hogy a Motorsport információi szerint a korábbi BMW- és Renault-pilóta is ott lesz a Williamsszel az Abu Dhabi Nagydíj utáni héten rendezett teszten.

Ez lenne az első alkalom arra, hogy Kubica a csapat 2017-es modelljét vezesse, hiszen a gyakorlás első sorban a 2018-as Pirelli-gumik mélyebb megismerésére szolgál az idei autókkal. Hírek szerint a Williams valamikor decemberben dönt majd arról, hogy ki lesz Lance Stroll párja a következő szezonban, a Motorsport pedig hozzátette, hogy Kubica menedzsmentje (Nico Rosberggel a fedélzeten) folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő pénzügyi csomagot állítson össze a lengyel számára - azt egyelőre nem lehet tudni, ki vezethet a Williamsnél a teszt második napján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: