DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton a leggyorsabb, de nem elégedett

Lewis Hamilton hiába döntött azonnal pályacsúcsot Interlagosban és végzett mindkét szabadedzésen a legjobb idővel, a gumik viselkedése miatt egyáltalán nem magabiztos.

Az immáron négyszeres világbajnok britet lenyűgözte az a sebesség, amivel végigszáguldhatott a Brazil Nagydíj szabadedzésein. Ahogyan az várható volt, az idei, új szabályoknak köszönhetően a köridők rengeteget javultak és az FP1 során fel is állította az új pályarekordot. Rubens Barrichello 2004-es csúcsát adta át a múltnak több, mint nyolc tizeddel, a jelenlegi rekord (amin még bőven faraghatnak, ha az időjárás is úgy akarja) 1:09,202.

Bár előre lehetett tudni, hogy a 2017-től bevezetett új technikai szabályozás miatt jelentősen gyorsulnak majd itt is az autók, Hamilton mégis csak ámult, hogy milyen fantasztikus élmény ilyen kanyarsebességeket elérni Interlagosban. „Hihetetlenül izgalmas pályára gurulni, az autók annyival gyorsabbak idén. Nagyszerű, hogy fizikálisan is jóval többet kíván a versenyzőktől, ráadásul egészen meleg volt pénteken” – elemezte a helyzetet Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton az élen, de úgy véli, a riválisok biztosan felzárkóznak


Bár Hamilton mindkét edzésen első lett és Valtteri Bottas mindkét alkalommal másodikként végzett mögötte, mégsem hiszi a Mercedes vezérpilótája, hogy lenne esélyük látványosan elszakadni a riválisoktól.

„Sajnos az abroncsok nem tartottak túl sokáig. Egy, vagy nagyon jó esetben két kört bírtak ki a rövid etapokon. Összességében teljesítettük, amit péntekre terveztünk. Jó pozícióban vagyunk, de úgy vélem, ez nagyon szoros lehet később” – figyelmeztetett a négyszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: