DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari győzelem nélkül marad a nyári szünet után?

A Ferrari hatalmasat lépett előre 2016-hoz képest, ám a Hungaroring óta megtorpantak az olaszok. Akkor még hihetetlennek tűnt, de könnyen lehet, hogy a második félévben nem lesz győzelem.

A Scuderia már maga mögött hagyta az ázsiai hármas túra sokkját, amikor is Sebastian Vettel mindössze tizenkét pontot gyűjtött két kiesés és egy időmérő edzésen történt motorhiba miatti utolsó soros rajtolás miatt. Közben Lewis Hamilton két győzelemmel és egy második helyezéssel a zsebében tért haza, lényegében eldöntve ezzel az idei világbajnoki cím sorsát.

Ugyan a megbízhatóság a jelek szerint visszatért a Ferrarihoz, a versenyautó azonban láthatóan még mindig lassabb, mint a nagy rivális Mercedesé. A németek rendkívül jól nyúltak hozzá az autóhoz a nyári szünetben és az olasz vetélytárs ebben a fejlesztési versenyben most alulmaradt.

A Magyar Nagydíjig bezárólag négy versenyt nyert meg Sebastian Vettel és akár még több is lehetett volna. Nagyon közel állt ugyanis a sikerhez Oroszországban és Ausztriában is, Azerbajdzsánban pedig a saját korábbi meggondolatlanságának köszönhette csak Vettel, hogy Hamilton kisebb műszaki hibáját követően nem az első, hanem csak a negyedik helyen végzett.

A Ferrari Magyarország óta nem ünnepelhetett futamgyőzelmet


Malajziában a Ferrari műszaki hibái (Vettelnél az időmérőn szállt el a turbó, Kimi Raikkönent pedig már a rajtrácsról kellett letolni és nem is tudott elrajtolni) fosztották meg a csapatot egy lehetséges győzelemtől, Szingapúrban pedig a vörös autók és a Red Bull is egyértelműen a Mercedes előtt jártak tempóban.

Austinban és Mexikóban normalizálódott a helyzet, ám az Ezüst Nyilak láthatóan gyorsabbak az utóbbi néhány hétben. A Brazil Nagydíj szabadedzése után is szkeptikusan nyilatkozott Sebastian Vettel, hogy tart tőle, nem lesz képes felvenni a harcot a két Mercedesszel Interlagosban. Sokkal inkább fenyegetés már számára a két Red Bull utóbbi időszakban mutatott kiváló formája, ami két futamgyőzelmet is hozott Max Verstappennek.

Mivel Brazília után már csak Abu Dhabi marad hátra az idei versenynaptárban, egyre inkább meg kell barátkozniuk a gondolattal a Scuderiánál, hogy a második félév győzelem-ínségben telik el az első félévben még kimagaslóan jól teljesítő vörös autók számára. Az jelentheti még a reményt számukra, hogy Vettel legutóbb Mexikóban megszerezte az első rajtkockát. Ha a nem túl jó előjelek ellenére összejönne az utolsó két versenyhétvége bármelyikén egy siker, akkor mégis mosollyal fejezhetné be az évet a Ferrari a nyári szünet utáni kudarcsorozat ellenére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: