DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wehrlein esélye a maradásra: Williams

Nincs könnyű helyzetben Wehrlein, hiszen a Sauber 2018-ban valószínűleg Ericssonnal és a Ferrari tehetségével, Leclerc-el folytatja a munkát. A német pilóta jelenlegi esélyeiről beszélt.

A napokban biztossá vált, hogy Felipe Massa 2018-ban visszavonul, és a Williams még nem döntött, hogy ki folytathatja Lance Stroll partnereként náluk a következő szezonban. Paschal Wehrlein helye a Saubernél tűnik kilátástalannak, így a német számára Massa ülése jelenthet fényt az alagút végén.

Wehrlein helyzete azért sem egyszerű, mert idén a legrosszabb autó jutott neki, így pedig nehezen figyel fel rá a többi csapat, ezt a német pilóta is tudja: „A teljesítményem ezúttal nem fogja befolyásolni a jövőmet. Itt és Abu Dhabiban sem fogunk pontot szerezni, és ezt mindenki tudja.”

 wehrlein-eselye-a-maradasra-2017



Massa visszavonulásával esélyes lehet Wehrlein, de nem akármilyen nevekkel kell megküzdenie a brazil üléséért - Robert Kubica, Jolyon Palmer, Danyiil Kvjat és Paul di Resta van még ott az esélyesek között: „Azt mondhatom, hogy az egyetlen esélyem az F1-ben maradáshoz a Williams. Már korábban mondtam: nem biztos, hogy lesz hely a Saubernél jövőre. Ráadásul ha kihagyom a következő szezont, onnantól kezdve nagyon nehéz dolgom lesz, ha vissza akarok térni.”

„Ha nincsenek szponzorai az embernek, egyszerűen nem tudja megszerezni az ülést magának. Ez így most nem működik. Ha a családomnak lenne 5 vagy 10 milliója, akkor más lenne a helyzet, de ez nincs meg nekünk” - zárta nyilatkozatát a keserű igazsággal a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: