DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo a 11. rajthelyről szeretne indulni

A Ferrarihoz hasonlóan a Red Bullok sem voltak meccsben a Mercedesszel a Brazil Nagydíj edzésnapján, ám Daniel Ricciardo és Max Verstappen ennek ellenére is abban bíznak, az időmérőn megszorongathatják a bajnokcsapatot.

Ricciardo dolga persze a teljes hétvégére nézve jóval nehezebb, hiszen mexikói műszaki hibája miatt ismét egy új erőforráselemet kellett beszerelni Red Bulljába, ami tíz rajthelyes hátrasorolással jár számára. Ebből fakad az ausztrál azon szokatlanul hangzó nyilatkozata, hogy a 11. pozíciót célozza meg – ezt, vagyis a Mercedesek szombati legyőzését ugyanis reálisnak tartja számára megfelelő körülmények között.

ricciardo_1



„Elégedett vagyok a péntekkel, az eddig látottak alapján versenyképesnek tűnünk. A hosszú etapok is rendben voltak, viszont a Mercedesek igazán gyorsak” – értékelt Ricciardo. „Egy kicsit még biztosan tudunk találni holnapra, és szerintem nem vagyunk túlságosan lemaradva, ráadásul az éjszaka folyamán már nem is lesz szükségünk nagy változtatásokra. Ezen a pályán a múltban sohasem számítottunk domináns erőnek, ezért pozitívnak értékelem, hogy legalább a Ferrarival harcban állunk. Szeretnék esőt az időmérőre, akkor ugyanis a pole-ra is lehet esélyem. Persze tudom, hogy még ha meg is szerezném, akkor sem rajtolhatnék onnan a büntetésem miatt, de a 11. starthely azért nem lenne rossz, szóval ez a célom.”

Megkockáztatható, hogy az élmezőnyből jelenleg Max Verstappen van a legjobb formában, aki az elmúlt négy futamból kettőt is megnyert, és eltökélt azt illetően, hogy ezt a számot a hátralévő két nagydíj során tovább növelje. Erre pedig akár Interlagosban is lát esélyt, ő sem tartja ugyanis utolérhetetlennek a Mercedes pénteki tempóját.

„Végezhettem volna egy kicsivel előrébb, és az autó balanszán még mindig van mit javítani, de összességében tűrhető edzésnapon vagyok túl” – mondta a holland, aki csapattársához hasonlóan mindkét gyakorlást a legjobb öt között zárta. „A rövid etapok nem mentek valami jól a szuperlágy gumikkal, de a hosszúakon nem nagy a lemaradásunk. Persze mindig szeretnék tovább gyorsulni, a Mercedes pedig pillanatnyilag előttünk áll. Muszáj javulnunk holnapra, hiszen tudjuk, hogy az időmérőn ők még feljebb is tudják majd tekerni a motort. Emiatt szerintem a harmadik edzésen legalább ugyanolyan gyorsnak kell majd lennünk, mint ők, ha szeretnénk elérni az első rajtsort.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: