DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Nem célom Schumacher rekordjainak megdöntése, de...

A négyszeres F1-es világbajnok hatalmas lépésekkel halad afelé, hogy megdöntse a német legenda csúcsait - bár versenyzés közben nem ez foglalkoztatja a brit pilótát, bevallotta, nem lenne rossz, ha a sportág legsikeresebbjévé válna.

Bár Lewis Hamilton már egy ideje a sportág második legeredményesebb versenyzője futamgyőzelmek tekintetében, még így is messze áll Michael Schumachertől: a brit Austinban 62. sikerét gyűjtötte be, míg a német expilóta 91 diadalnál állt meg 2006-ban. „Attól függ” - válaszolta Hamilton a Motorsport kérdésére, amely azt firtatta, hogy utolérheti-e mercedeses elődjét. „Szerintem még nagyon, nagyon sokáig itt lehetek. Attól függ, hogy még mindig ég-e a tűz benned. Persze ez most megvan.”

2010, Hamilton Schumacher mellett: Hol volt még ekkor a Mercedes-ülés és a négy világbajnoki cím?


„Nem igazán vágyom arra, hogy utolérjem Michaelt, noha közelebb vagyok hozzá, mint bármikor. Korábban nagyon távolinak tűnt a 91 győzelem elérése, most viszont… még mindig messze vagyok, de nem lehetetlen, hogy közelebb kerüljek.” Hamilton számára azért is új él lehet Schumacher rekordjainak megdöntése, hogy minden szegmensben sikerült felülmúlnia idolját, Ayrton Sennát. „Az volt az elsődleges célom, hogy bekerüljek a Forma-1-be, aztán megnyerjem a világbajnokságot. Mivel ez sikerült, hálás vagyok azért, hogy újból összejött. Persze próbálkozol a többivel, de már egyért is hálát lehetett adni.”

„Rengetegen nem nyertek még egy bajnokságot sem, ezért örültem annak, hogy nekem összejött. Aztán amikor meglett a második, ugyanez járt a fejemben, majd a harmadik… most megvan a negyedik, és még mindig ugyanezt gondolom. Szerintem még többet nyerhetek majd a jövőben. Soha nem volt célom Michael elérése, mindig arra törekedtem, hogy olyat tegyek, amit Ayrton, de mivel ezt már túlszárnyaltam, kiterjeszthetem az álmot arra is, melyet nem terveztem.”

Hamilton örül neki, hogy negyedik bajnoki címével sokak szemében még feljebb került a sportág legjobbjainak listáján. „Nagyon hálás vagyok azért, hogy ott lehetek az igazi nagyságok között. Nem csak közöttük, hanem egy szinten velük a négy bajnoki címmel és a pole-pozícióimmal. Erre nagyon, nagyon büszke vagyok. Egy év még legalább van bennem, talán több is, és mindenképpen akarok még versenyeket nyerni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: