DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso szerint Hamilton az egyik legkitűnőbb

2007-ben még óriási ellenségeskedéssel kezdődött közös pályafutásuk a McLarennél, ám az idő múlásával már Fernando Alonso is elismeri, hogy Lewis Hamilton kivételes képességű pilóta.

Kétszeres világbajnokként szerződött a spanyol versenyző a McLaren-Mercedeshez 2006 végén, ami akkor nem tűnt a legjobb ötletnek, mivel abban az esztendőben a wokingiak hosszú idő után először futamgyőzelem nélkül maradtak. A bajnoki címvédő mellé szerződtették a zöldfülű újoncot, Lewis Hamiltont, aki gyorsan megmutatta oroszlánkörmeit.

Rivalizálásuk ellenségeskedésbe csapott át, amire végső soron a McLaren egyéni világbajnoki címe is ráment, ugyanis nevető harmadikként Kimi Raikkönen diadalmaskodott. Alonso és Hamilton azóta normalizálták viszonyukat és mindketten respektálják egymást. Erről beszélt a Sky Sporton a spanyol pilóta

Alonso és Hamilton már évek óta nem ellenségek


„Lewis sportunk egyik legjobb pilótája, ezt számtalan alkalommal bizonyította már. Leginkább akkor, amikor a McLarennél versenyzett és az autó nem volt túlságosan versenyképes. Például, ahogy már mondtam korábban, 2009-ben az autó egyáltalán nem volt jó, mégis nyert két futamot. Ezek emelték teljesítményét a mai szintre” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„A legutóbbi három bajnoksága nem volt annyira nehéz, mert az autója dominált a mezőnyben, de megérdemli a sikert, mert annyira sokszor megmutatta már kivételes tehetségét. Amikor Nico Rosberg ellen csatáztak, akkor is bezsebelt két címet év végén. Nyilván, szüksége van mindenkinek egy igazán kiváló autóra, de Lewis szerintem megérdemli, hogy sikeres legyen” – tette hozzá a spanyol ász.

Változnak az idők, tíz évvel ezelőtt vélhetően nem így gondolkodott Hamiltonról akkori legnagyobb riválisa. Jövőre talán ismét egymás ellen küzdhetnek a világbajnoki címért, kiegészülve Vettellel és Verstappennel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: