DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Kiváló döntés volt a Renault

A McLaren istálló már a szerződéskötés pillanatában is boldog volt új motorszállítója érkezése miatt, a Red Bull utóbbi hetekben szerzett futamgyőzelmei pedig csak megerősítették a csapatot.

Bár többször is megbízhatósági problémákkal szembesült a francia motorgyártó az elmúlt futamokon, a wokingi istálló mégis magabiztos abban a tekintetben, hogy jó döntést hoztak, amikor az alulteljesítő Hondát három keserves év után lecserélték és a jóval versenyképesebb (bár kétségkívül időnként problémás) Renault-ra 2018-tól.

A McLaren vezetőségét, Eric Boullier-t és Zak Brownt nem aggasztja az időnként fellépő motor-meghibásodás, sőt, egyre biztosabbak abban, korábbi döntésük helyes volt, mivel a fejlődő Renault-erőforrás segítette a Red Bullt, hogy az elmúlt négy versenyből kettőt is megnyerjen.

2018-ban izgalmas Red Bull-McLaren párharcoknak nézhetünk elébe


„A megbízhatóság javítása kihívás, de még mindig könnyebb feladat, mintha a nem létező tempót kellene megtalálniuk. Malajziában és Mexikóban is úgy győzött Verstappen, hogy el tudott szakadni a teljes mezőnytől. A Renault motorjai a legutóbbi négy verseny felét megnyerték, úgyhogy tisztán látszik, mit tudnak. Nem aggódunk” – nyilatkozta Eric Boullier csapatigazgató.

„Nézzék meg, hol járt az erőforrás év elején és hol jár most. Nyilván, ha emelünk a sebességen, az elején még megbízhatósági kockázattal szembesülünk. De jól láthatóan hatalmasat fejlődött a Red Bull az elmúlt futamokon, ez pedig remek hír a McLaren számára is. Azt is tudjuk, kit kell megelőznünk a következő évben” – tette hozzá a csapatfőnök, Zak Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: