DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Idén is esni fog az eső Brazíliában

A tavalyi interlagosi hétvége az F1-es szezon egyik legemlékezetesebbje volt, az előrejelzések alapján pedig úgy tűnik, az égi áldás ebben az évben is jelentősen megszórja majd a pályát.

Szinte alig múlik el Brazil Nagydíj eső nélkül, és ez idén sem lesz másként: az előttünk álló hétvége mindhárom napján van esély arra, hogy vizes pályán körözzenek a versenyzők.

A 2016-os szezon egyik legizgalmasabb és legkeményebb versenye volt az interlagosi, balesetekkel, kicsúszásokkal és zseniális teljesítményekkel tarkítva, de hiába reménykednek többen is abban, hogy idén szintén hasonló körülmények fogadják a mezőnyt, a vasárnapi versenyre várhatóan már fel fog száradni a pálya.



A csütörtöki sajtónapra és a pénteki szabadedzésekre komoly viharokat jósolnak a meteorológusok: az első gyakorlás idején 65, a második edzés kezdetén pedig több mint 90% lesz az esély az esőre.

Szombaton egy fokkal jobbak lesznek a körülmények, igaz, a délelőtti gyakorláson még bőven 70% fölötti a valószínűsége, hogy vizes pályán körözzenek a pilóták. A délutáni kvalifikációra ez 30%-ra csökken majd, így van rá esély, hogy szokatlan rajtrács alakul majd ki másnapra.

A vasárnap egyszer sem megy 8% fölé a csapadék esélye, a nagydíjat pedig várhatóan verőfényes napsütésben, 24 fok mellett rendezik majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: