DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamiltont maga Ross Brawn győzte meg

2013-ban úgy tűnt, Lewis Hamilton rendkívül kockázatos döntést vállalt be azzal, hogy az élcsapatnak számító McLarenből átült a Mercedesbe. Csak most derült ki, hogy nem is Lauda győzte meg.

Éveken át mindenki azt hitte, Niki Lauda volt a kulcsfigura abban a tekintetben, hogy Lewis Hamiltont meggyőzzék, a McLarent cserélje le a Mercedes gyári istállójára 2013-tól. Az osztrák legenda sem volt kívülálló a témában, a háromszoros világbajnok szintén szerette volna a csapatnál tudni az akkor még csak egyszeres bajnok britet.

Lewis Hamilton elismerte, hogy valójában a legfontosabb személy, akinek a hívó szavát a legkomolyabban megfontolta, az Ross Brawn volt, az Ezüst Nyilak akkori csapatfőnöke. Az azóta négyszeres világbajnokká koronázott brit pilóta a Globo televíziónak nyilatkozott a legfontosabb napokról.

„Nagyon szeretem Nikit, remek kapcsolatot ápolunk egymással, de az igazság valójában az, hogy nem ő győzött meg arról, hogy a Mercedeshez igazoljak. Ross Brawn volt az” – kezdte visszaemlékezését Lewis Hamilton.

Brawn és Hamilton még 2013-ban


„Eljött édesanyám házába, teáztunk egyet a konyhában, amikor hirtelen támadt egy érzésem: Miért akar ez az ember engem annyira nagyon a csapatához csábítani, aki annak idején Michael Schumacher sikereiben is vezérszerepet vállalt? Akkor még nem éreztem, hogy különösebb értelme lett volna, mégis azon a bizonyos napon fordult át bennem valami” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki ezt a napot tartja számon legfontosabbnak a Mercedeshez szerződés eldöntésében.

Azóta tudjuk, hogy az együttműködés igen gyümölcsözően sikerült és jelenleg is tart. 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben is Lewis Hamilton hódította el a világbajnoki címet, nem utolsó sorban amiatt, mert a Mercedes dominánssá vált a turbóéra kezdetétől kezdve. A 32 éves brit pedig jól tette, hogy annak idején hallgatott későbbi főnökére, mert a McLaren pedig 2012 óta nem nyert versenyt sem.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: