DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Biztonsági módosításokat hajtottak végre Interlagosban

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a tavaly szép számmal előforduló baleseteket, több kanyarban is új típusú aszfaltot fektettek le a szervezők a brazil F1-es pályán.

Romain Grosjean már a verseny előtt, Kimi Raikkönen, Felipe Nasr és Felipe Massa pedig a futamon törte rommá az autóját a tavalyi Brazil Nagydíjon, egyetlen okból kifolyólag: mindannyiuk autója felúszott a vízen. Ahogyan azt a hétvégi időjárás-előrejelzés is mutatja, a hétvége mindhárom napján várható eső Interlagosban, igaz, a futamra már száraz pályán, napsütésben kerülhet sor, az FIA kérésére pedig a szervezők hét kanyarban is új, biztonságosabb aszfaltot fektettek a felúszásos incidensek elkerülése érdekében.



„A kettes és tizenkettes kanyar kijárati része is új borítást kapott” - idézte a Motorsport Charlie Whiting versenyigazgatót. „További barázdás felületeket helyeztünk el azokban a kanyarokban, ahol a víz leginkább összegyűlik az év során, a kettes, hármas, tizenkettes, tizenhármas, tizennégyes és tizenötös kanyarokban. Annak érdekében hogy elősegítsük a pálya tapadását, két alkalommal is nagy nyomású vízzel tisztítottuk meg ezeket a területeket.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség rázókövek terén is további módosításokat eszközölt, a kettes, négyes, nyolcas és tízes kanyarok kijáratánál ugyanis a szokásos kerékvetők mögött úgynevezett „virsliket” helyezett el annak megakadályozására, hogy a pilóták a pálya leszélesítésével előnyre tegyenek szert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: