DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: Tudjuk, hogy a fejlesztések működnek

A Renault motorfejlesztése már egy ideje 2018-ra fókuszál, hogy túllendüljenek a túl gyakran fellépő technikai meghibásodásokon. A mexikói kiesések ellenére érzik, jó az irány.

Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Brendon Hartley autójában is elromlott a Renault-erőforrás a Mexikói Nagydíj során, amit Cyril Abiteboul, a francia gyártó technikai igazgatója azzal magyarázott, hogy az előző futamokon túlságosan agresszív irányban indultak el a teljesítmény javára a megbízhatóság rovására.

Egy frissített V6-ost próbálgattak Austin óta, ami már a 2018-as motor bizonyos elemeit is tartalmazza. Az újítástól körönként nagyjából két tizedmásodperces javulást reméltek és az adatok alapján ezt hozza is. A meghibásodások miatt akkor mégsem jó irányba indultak el a franciák?

A Red Bull az átnevezett Renault-motorral már futamgyőzelmekre is képes


„Tudjuk, hogy a fejlesztés működik, efelől semmi kétségünk nincs. De ez a frissítés még csak egy kis részét tartalmazza annak a nagy csomagnak, amit a télen tervezünk tökéletesíteni. Emiatt már jó ideje 2018 van célkeresztben nálunk” – nyilatkozta Abiteboul. A Renault ebben a szezonban egyértelműen lemaradt a Ferrari-Mercedes páros mögött, de úgy gondolják, ebben a téli időszakban teljesen behozzák a lemaradást.

„A kép nem változott azóta sem. Szombatonként továbbra is jelentős hátrányunk van az élen állókhoz képest, de igaz, hogy a versenyeken már nagyon közel vagyunk. A téli célkitűzésünk, hogy a vasárnapi napokon eltüntessük a hátrányunkat és megérteni, mit kezdhetünk az időmérős motor-beállítási móddal. Az elmúlt versenyhétvégén tapasztalt meghibásodásokat pedig ki kell vizsgálni és kijavítani minél előbb. Előre kell tekinteni, még két futam hátra van idén” – tette hozzá a francia szakember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: