DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button már nem a McLaren csapattagja

A korábbi világbajnok szerződésében versenyzési opció is szerepelt 2018-ra, Lando Norris kinevezése tartalékpilótának azonban azt jelenti, hogy legfeljebb nagykövetként marad a McLarennél.

A McLaren hétfőn bejelentést tett arról, hogy 2018-ban a Formula-3-as Európa-bajnok, Lando Norris lesz a csapat hivatalos tartalékpilótája. Ez azt jelenti, hogy a 17 éves versenyző a 37 esztendős Jenson Buttont váltja a szóban forgó pozícióban. Tartalékosként Button ugrott be Alonso helyére az idei Monacói Nagydíjon, mikor a spanyol az Indy 500-on részt vett: ha valami jövőre megakadályozza, hogy egyik versenyző rajthoz álljon, Norrisnak kell pótolnia.

A Sky Sports értesülései szerint Button 2017 végén lejáró szerződését nem újítja meg a McLaren, így a 2009-es világbajnok, aki címvédő évében csatlakozott a csapathoz, többé nem lesz az istálló tagja. Button nagyköveti tisztséget is betöltött a McLarennél idén, ehhez hasonló szerepe vélhetően megmarad.



A versenyző különleges szerződéssel vonult vissza egy éve a Formula-1-ből: ez a harmadik versenyző státuszáról szólt 2017-ben, versenyzési opcióval a következő szezonra. Mivel Stoffel Vandoorne és Alonso is marad a csapatnál, a visszatérés lehetősége kihasználatlan marad.

„Hogy hiányzik az F1? Nem. A versenyzés hiányzik, de úgyszólván kicsit kiszerettem a motorsportból. Azt hiszem, a kelleténél talán egy évvel tovább maradtam a Formula-1-ben. Jó volt újra megízlelni Monacóban, kipróbálni az új autókat, de mikor befejeztem azt a hétvégét, már tudtam, hogy nem térek vissza” – beszélt a befejezésről még a Japán Nagydíjon Button. A 306 nagydíjon induló brit 2018-ban szeretne teljes szezont tölteni a bajnokságban: Amerikában, Európában vagy Japánban is kiköthet, GT-ben vagy ralikrosszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: