DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Elkerülhetetlen lesz az Alonso-Norris összehasonlítás

Az F1 egyik legnagyobb reménysége és a sportág állócsillaga januárban egy csapatban vesz részt a Daytona-i 24 óráson, a brit pedig tartalékpilótaként fogja segíteni a McLarent 2018-ban.

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a United Autosport Ligier JSP217-es autóját fogja a legnagyobb figyelem övezni a 2018-as, Daytonai 24 órás versenyen, hiszen a 36 éves Fernando Alonso, és a hamarosan 18. évét betöltő Lando Norris fog osztozni a gépen. A brit tehetség jövőre tartalékpilótaként is a McLaren segítségére lesz majd, így egyre szorosabb kapcsolat alakulhat majd ki közötte és a „tanítójának” nevezett spanyol között.

Amikor felvetették Zak Brownnak, hogy az egynapos viadalt afféle erő- és képességfelmérőnek tekinti-e Norris számára Alonsóval szemben, így válaszolt: „Nos, két eltérő típusú autóról van szó, de igen, érdekes lesz látni, hogy Lando mire megy majd” - idézte a McLaren vezérigazgatóját a Motorsport. „Ő és Fernando remekül kijönnek egymással, ez pedig remek lehetőség számukra a kapcsolat építésére és megerősítésére.”



Brown viccesen úgy fogalmazott, hogy „versenyszörnyet” alkotott azzal, hogy engedte Alonsót rajthoz állni az Indy 500-on, most pedig lehetőséget biztosít számára Daytonában. Az amerikai bevallotta, hallgatni fognak a spanyol kéréseire, ha az más sorozatokban akar majd indulni. „Megvan hozzá a képessége, és ha nem ütközik az F1-es programunkkal, vagy nem zavarja azt, nyitottak leszünk. Nem hinném viszont, hogy szuperhosszú a neki szimpatikus versenyek listája. Mindannyian tudjuk, hogy mire vágyik igazán.”

Az üzletember elmondta azt is, hogy jelenleg Alonso daytonai programjának szervezése folyik. „A daytonai tesztre be kell ültetnünk őt az autóba, hogy hozzá tudjon szokni, de semmi sem dőlt még el teljesen.” Maga a spanyol úgy fogalmazott, sportautós tapasztalat hiányában szeretne minél több időt a szimulátorban tölteni. „Még nem vezettem prototípust, egyedül élőben láttam, amikor ott voltam a Le Mans-i 24 óráson, hogy megnézzem Mark Webbert és a többi barátomat.”

„Ez lesz az első alkalom számomra. Remélhetőleg sikerül majd szimulátoros munkát végeznem, némi tesztelés mellett. Aztán január elején kezdődnek a gyakorlások Daytonában, hogy megtanuljam a pályát. Ez jobb lesz, hiszen Indianapolis miatt rengeteg YouTube-videót kellett megnéznem” - tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: