DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Hamilton akár Hollywoodba is elmehet

A négyszeres F1-es bajnok tudatosan építi imázsát a pályán kívül is, a kanadai pedig egyelőre nem tudja, hogy a brit pilótának milyen szándékai vannak a távolabbi jövőre nézve.

Lewis Hamilton Mexikóban belépett a legalább négy világbajnoki címet nyert pilóták sorába (nincs belőlük sok, Sebastian Vettel, Alain Prost, Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher még a csapat tagja), azonban lépten-nyomon kijelenti, hogy számára nem a rekordok jelentik a motivációt a sportágban. Sőt, a brit nem akar negyvenéves koráig versenyezni (jelenleg 32), inkább a zene, a divat, vagy a film világa felé fordulna, mely területeken már most építgeti karrierjét.



A tapasztaltak alapján Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka nem tudja megállapítani, hogy mik a Mercedes-pilóta szándékai. „Az a kérdés, hogy mi Hamilton célja valójában” - idézte a L’Equipe című francia lap a 2006-ban visszavonult versenyzőt. „Ha a sport igazi szerelmese, akkor marad, hogy megdöntse a rekordokat. Megvan hozzá a tehetsége” - folytatta Villeneuve, de nem zárja ki annak az esélyét sem, hogy a brit egészen más dologba kezd majd.

„Másfelől viszont, ha arra használja a Forma-1-et, hogy felépítse önmagát, ahogyan azt a legtöbb dolog sugallja, sajnálat nélkül itt hagyhatja majd a paddockot Hollywoodért. A világbajnok azonban nem lép csak úgy le az F1-ből” - mondta a kanadai. Hamilton egyébként nemrég egy interjúban bevallotta, hogy úgy érzi, pályafutása csúcsán tart jelenleg, és könnyen lehet, ha az alatta lévő autók is úgy gondolják, akkor a következő években megváltozhat a véleménye karrierje végéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: