DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nem minden brit pilóta számára példakép

Azt hihetnénk, hogy az F1 jelenlegi legsikeresebb pilótájára istenként tekintenek fiatalabb honfitársai, a McLaren tehetsége azonban bevallotta, Lewis Hamilton nem több számára egy remek versenyzőnél.

2017 szinte minden a britekről szólt az formaautós bajnokságokban: a Forma-1-ben Lewis Hamilton, a GP3-ban George Russell, a Formula-3-ban pedig Lando Norris szerezte meg az elsőséget. Russell a Mercedes tesztpilótájaként közvetlen közelről figyelhette idén a négyszeres vb-győztes munkamódszereit, és eltökélt célja, hogy egyszer az örökébe lépjen, azonban fiatalabb honfitársa, az F3-as szezont újoncként besöprő Norris nem néz fel annyira a 32 éves pilótára.



„Nem ismerem Lewist” - mondta a 17 éves tehetség a Daily Mailnek, aki augusztusban első ízben tesztelhette a McLaren autóját a Hungaroringen, meggyőzve a szakmát képességeiről. „A tavalyi év végén ott volt az FIA díjátadó gáláján, ahol láthattam, de nem beszéltünk egymással. Sebastian Vettellel viszont igen, időt szakított rám, és nagyjából tíz percig csevegtünk. Ez nagyon kedves volt tőle.”

Norris azonban örül annak, hogy már most Hamilton utódjának nevezik a sajtóban. „Jó érzés néha erre gondolni. Úgy tekintek Lewisra, mint egy nagyszerű pilóta, aki különösen gyors az időmérőkön. Drukkolok neki, mivel ő is brit, de nem példakép számomra. Megpróbálok jól teljesíteni, aztán reméljük, hogy a többi kiforrja magát” - tette hozzá az egy hét múlva nagykorúvá váló versenyző, aki januárban Fernando Alonso társaként ott lesz a Daytonai 24 óráson, a 2018-as F1-es szezonban pedig tartalékpilótaként fogja segíteni a McLarent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: