DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezt mondta nekünk Massa Monzában a folytatásról

Kollégánk az Olasz Nagydíjon készített interjút Felipe Massával, ahol természetesen szóba került, merre tovább a brazilnak: akkor úgy fogalmazott, pályafutása csúcsán érzi magát.

Miután Felipe Massa tegnap másodszor is bejelentette visszavonulását a Formula-1-ből, előkerestük az interjút, amelyet kollégánk, Mészáros Sándor az Olasz Nagydíj hétvégéjén készített a 36 éves brazil versenyzővel (a cikk az Autósport és Formula Magazin októberi számában jelent meg). Az aktuális hírek fényében érdekes visszaolvasni, mit mondott akkor Massa jelenlegi szezonjáról, valamint természetesen jövőjéről:

„Szerintem nagyon jó döntés volt” – beszélt arról szeptemberben, hogy 2017 elején a Williams kérésére megmásította döntését a visszavonulásról. „Persze nem egészen az eredmények miatt, hiszen sok olyan balszerencsés versenyem volt, amely jól is elsülhetett volna. Inkább amiatt örülök, ahogyan jelenleg vezetek. Úgy érzem, hogy még sohasem ment ennyire jól, most vagyok igazán a csúcson és szerintem nagyon fontos.”

 



„A jövőről nem gondolkodom, inkább versenyről versenyre haladok. Majd meglátjuk, hogy mi történik és milyen lehetőségek nyílnak előttem” – fogalmazott, amikor a jövője került szóba: ebből az érezhető, hogy a brazil már akkor sejtette, talán nem marad számára hely a csapatnál. Mikor a királykategórián belüli opciókról esett szó, így válaszolt: „Természetesen jönnek megkeresések innen-onnan, nyitott is vagyok mindenre, de hangsúlyozom: csak olyasmi jöhet számításba, ami tényleg megfelelő lesz számomra.”

Jelenleg Robert Kubica, Paul Di Resta, Pascal Wehlein vagy Danyiil Kvjat nevét emlegetik a Williams ülése kapcsán. Szeptemberben egészen máshogy festettek a pletykák, akkor elsősorban Fernando Alonso csapatváltását pedzegették. Massa mosolyogva kommentálta a szóbeszédet: „Szerintem inkább azt kellene megvizsgálnia, hogy mi történik, mi fog történni annál a csapatnál, ahol jelenleg versenyez! Számomra az a legjobb, ha magammal foglalkozom, nem pedig mással.”

A monzai helyszín különlegessége az volt, hogy évvel korábban, 2016-ban épp itt jelentette be Massa első visszavonulását, amely végül csak néhány hónapig tartott. A brazil felidézte akkori élményeit:

„Nagyon izgatott és nyugtalan voltam, mert tudtam, hogy meg kell tennem a visszavonulásomról szóló bejelentést, ilyet pedig még sohasem csináltam. Amikor megtörtént, nagyon megkönnyebbültem, hihetetlen érzések szabadultak fel bennem. Az emberek, akikkel együtt dolgoztam, szinte mindannyian ott voltak körülöttem, az újságírók is nagyon kedvesek voltak. Örültem, hogy sikerült szépen végigcsinálni, de aztán eljött a szezon vége, Rosberg visszavonult és minden a feje tetejére állt” – mondta a pilóta, aki akkor sajtótájékoztatón közölte a nagy hírt, másodjára azonban jóval szerényebb körülményeket választott: közösségi oldalán tudatta a világgal döntését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: