DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A McLaren 100%-ig biztos jövő évi esélyeiben

Hosszú évek szenvedését követően minden jel arra mutat, hogy a McLaren jövőre visszatér az élmezőnybe, igen jó esélyekkel. Az Alonso-rajongók nagy örömére ebben a csapat is teljesen biztos.

Örömmel vegyes izgalommal várja a wokingi istálló, hogy mire is lesz képes a jövő esztendőben, de a Hondát leváltó Renault-ban is tökéletesen megbízik, valamint a jelenleg is rendkívül erősnek számító karosszériájának továbbfejlesztése máris jó szakaszban van, ami tovább növeli a stáb magabiztosságát.

Miután megtették az első fontos lépést a jövő év felé, amikor is a Honda-kontraktus felbontásával egy időben megszerezték motorszállítónak a jóval erősebbnek tűnő Renault-t, máris jött a következő. Az egyébként is nagyon jó karosszéria új elemet kapott, egy teljesen modern fejlesztésű első vezetőszárnyat, ami már a 2018-as autó egyik alkatrészének fejlesztési alapját képezi. A szárny bevált, komoly tizedmásodperceket nyert vele Fernando Alonso körönként mind Austinban, mind Mexikóban.

A spanyol versenyzőnek annyira tetszett a fejlesztett komponens, hogy úgy véli, a McLaren a legjobb autó a mezőnyben. Zak Brown csapatfőnök pedig némileg alátámasztja Alonso örömét, mivel elismeri, az idei fejlesztések mindegyike remekül megállja helyét a pályán. „Szinte minden újításunk valóban gyorsulást hozott az autónak idén, kifejezetten jó úton járunk”.

2018-ban a két McLarent rendszeresen a dobogóért harcolva látjuk?


„Néha a gyárban működik valami, az autón azonban nem. A karosszéria azonban hónapról hónapra egyre jobbá vált. A GPS adataink szerint egészen közel járunk a Red Bullhoz, néhány pályán kevéssel jobbak, néhány másikon kevéssel gyengébbek vagyunk, márpedig ők idén több versenyt is megnyertek” – fogalmazott Zak Brown.

„Bőven van dolgunk így is, jövőre nem lesz T-szárny és majomülés sem, plusz bevezetésre kerül a halo, ami aerodinamikai téren egy katasztrófa. De nem lesz gond, a csapatunk tudja, mit tesz. Hogy teljesen biztosak vagyunk-e abban, hogy jövőre a Mercedes, Ferrari és Red Bull csatájába bekapcsolódunk-e az élen? Igen, 100%-ig!” – zárta rendkívül optimistán a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: